Бережна: Україна має всі можливості для того, щоб виконати умови ЄС і підписати Угоду про асоціацію у Вільнюсі

Народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції Ірина Бережна переконана, що Україна має всі можливості для того, щоб виконати умови ЄС і підписати Угоду про асоціацію у Вільнюсі. Про це вона повідомила у понеділок, 9 вересня, коментуючи заяву Глави держави в інтерв'ю телеканалу «Україна» про те, що наша країна зможе прийняти всі необхідні євроінтеграційні закони для підписання Угоди про асоціацію.

На думку політика, для підписання угоди Україні необхідні три складові: політична воля на найвищому рівні, консенсус на рівні влади й опозиції та підтримка європейського курсу країни на рівні суспільства. Усі три складові сьогодні є.

«Доказом наявності політичної волі вищого керівництва країни є виступ Президента на відкритті чергової сесії Верховної Ради України, де він черговий раз підтвердив прихильність європейському курсу. Доказом консенсусу між владою та опозицією є прийняті минулого тижня закони у Верховній Раді. Доказом підтримки суспільства – результати відповідних опитувань громадської думки», - заявила Ірина Бережна.

Також вона зазначила, що, говорячи про законодавство, на ухваленні якого наполягає Європейський Союз , у першу чергу потрібно приймати Закон «Про прокуратуру». «Сьогодні цей документ отримав високу оцінку з вуст секретаря Венеціанської комісії Томаса Маркерта, і я думаю , що у найближчі сесійні тижні він буде внесений на розгляд парламенту. А оскільки суб'єктом законодавчої ініціативи виступить Президент, то законопроект буде розглянутий як першочерговий. Цим законопроектом різко скорочуються повноваження прокуратури на всіх рівнях, і це абсолютно в дусі європейської практики», - наголосила парламентарій.

Таким чином, додала вона, в України є чітке бачення того, що саме і яким чином має бути зроблено для підписання Угоди про асоціацію у Вільнюсі. Депутат також висловила впевненість у тому, що наша країна виконає всі необхідні умови ЄС для підписання Договору про асоціацію.

Прес-служба народного депутата України Ірини Бережної

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
На прикладах жінок-депутаток фільм розвінчує міф про неможливість поєднати успішну політичну кар’єру та щасливе особисте, сімейне життя. А фахівці розповідають про важливість самоорганізації та правильного планування часу, щоб його вистачило не лише на роботу, але й на сім’ю, відпочинок та саморозвиток.
Жінки-народні депутатки
Суб’єкт висування - Політична партія «Об’єднання «САМОПОМІЧ», обрана в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика