ФСБ заборонила Вірі Савченко в'їзд в РФ до 2020 року

Федеральна служба безпеки РФ до 2020 року заборонила в'їзд до Росії Вірі Савченко, сестрі Надії Савченко - українського депутата, викраденого і ув'язненого в російській в'язниці. Про це повідомив адвокат Надії Марк Фейгін в Twitter.

"Щойно дзвонила Віра Савченко, сестра Надії. Їй заборонили в'їзд до Росії до 2020 року", - написав він.

"На пропускному пункті Черков-Мілове, на кордоні Росії та України Вірі Савченко повідомили, що ФСБ заборонив їй в'їзд до РФ", - додав він.

Адвокат заявляє, що Савченко позбавлена ??тепер права на захист, оскільки сестра Віра була заявлена ??єдиним свідком на процесі.

Фейгін пообіцяв, що рішення органів ФСБ про заборону Вірі Савченко в'їжджати на територію РФ буде оскаржено. "Жодного документа Вірі Савченко на руки не видали. Причому Савченко супроводжував консул України Олександр Ковтун", - написав адвокат.

Адвокат припустив, що підставою для заборони на в'їзд з'явилася ч. 1 ст. 27 закону РФ "Про виїзд і в'їзд..." через загрозу національній безпеці.

Тим часом адвокати Надії Савченко Ілля Новиков і Микола Полозов також з часткою гіркої іронії та сарказму прокоментували заборону в'їзду Вірі Савченко.

Ілля Новіков також підкреслив, що Віра Савченко є головним свідком захисту сестри.

Нагадаємо, 15 вересня в Донецькому міськсуді Ростовської області почалися попередні слухання за сфабрикованою російською владою справою Савченко, яка насильно утримується в Росії після викрадення в червні 2014 року в районі Луганська. Суд продовжив для неї арешт ще на півроку. Звинувачують її у вбивстві російських журналістів, а також незаконному перетині кордону РФ. Всі звинувачення Савченко категорично відкидає. Юристи побоюються, що російський суд може винести політично мотивований вирок і засудити українку на 25 років.

Ліга. Новости

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Для тих, хто хоче бути професіоналом у політиці
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету. Дата народження: 1 листопада 1978р. Відомості на момент обрання: освіта вища, адвокат, адвокатське об’єднання "Копанчук та Партнери", безпартійнa, проживає в місті Хмельницькому, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "СЛУГА НАРОДУ".
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика