Генсек Ради Європи: Без участі Тимошенко вибори не будуть чесними

Парламентські вибори в Україні можуть бути визнані нечесними. Про це заявив генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягланд.

Ягланд вважає, що вибори без екс-прем'єра Юлії Тимошенко приведуть до протестів. "Є небезпека того, що ці вибори не будуть визнані чесними і вільними", зазначив він в інтерв'ю виданню Tagesspiegel. Крім того, Ягланд закликає Київ виконати рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) щодо ек-глави МВС Юрія Луценка.

Генсек РЄ відзначив, що вже говорив про це українському керівництву.

Говорячи про можливі наслідки для України в зв'язку з рішенням ЄСПЛ, що визнав низку порушень прав людини при арешті і утриманні Луценка, Ягланд заявив, що очікує виконання Україною рішення суду. «Кожна країна, яка є членом Ради Європи, повинна виконувати рішення Суду з прав людини в Страсбурзі», — зазначив він.

Відповідаючи на запитання, що буде в разі невиконання Україною рішення суду, генсек РЄ нагадав, що президент України Віктор Янукович відкрито заявляв, що вироки ЄСПЛ у справі Луценка, а в подальшому і Тимошенко будуть виконані. «Я тому не хотів би говорити про санкції — це було б непродуктивно», — зазначив Ягланд.

Нагадаємо, захисники Луценка оскаржили в ЄСПЛ арешт екс-міністра. Згідно з рішенням ЄСПЛ від 3 липня, арешт екс-глави МВС порушує права людини. Суд зобов'язав Україну виплатити Луценку EUR 15 тис компенсації морального збитку.

В України було три місяці на подачу апеляції щодо цього рішення. На початку жовтня уряд подав клопотання до ЄСПЛ про перегляд рішення у справі Луценка проти України.

Дзеркало тижня
 

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Проект "Створення політичного українського лобі жінок" представляє ще один мотиваційний ролик для жінок та дівчат
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Член Комітету Верховної Ради України з питань молоді і спорту Веб-сторінкаДата народження: 4 червня 1983р.Відомості на момент обрання: освіта вища, спортсмен-інструктор, Державна прикордонна служба України, безпартійнa, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 57.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика