Голова ТСК щодо подій 18 травня намагається за політизувати звіт її роботи – Бондаренко

Голова ТСК з події 18 травня народний депутат від партії «Батьківщина» Віталій Ярема, роблячи спроби сфальсифікувати попередній звіт про події 18 травня використовує слідчу комісію у своїх суто політичних цілях. Таку думку висловила народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів Олена Бондаренко, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу партії.

“Сьогодні під час засідання слідчої комісії пан Ярема спробував протягнути завідомо фальшивий і заполітизований звіт про роботу ТСК. Фактично весь текст звіту побудований на тенденційних і особистісних оцінках”, - зазначила народний депутат.

“Зокрема, він спробував “покривати” протиправні дії окремих учасників масової акції — представників “Свободи”, які в той день скалічили людей, що знаходилися в БРДМі. Більше того, Ярема навіть не вважав за потрібне пояснити, з чого ж все-таки почалася бійка. Він також проігнорував факти про те, що молодчики, що влаштували бійку зі “свободівцями”, минулої суботи охороняли з’їзд “Батьківщини”, — додала вона.

Тобто, продовжила О.Бондаренко, “абсолютно дивним чином він забув згадати в звіті все те, що вказує на причетність опозиційних сил до колотнечі. І при цьому не посоромився дати політичну оцінку діям співробітників міліції. Тому, коли я прочитала цей „звіт“, у мене не залишилося ні краплі сумніву в тому, що Ярема використовує комісію в своїх суто політичних цілях”, — підкреслила вона.

За її твердженням, з моменту створення ТСК щодо подій 18 травня збиралася всього три рази, більше того, правоохоронні органи досі не дали повноцінні відповіді на багато питань, що цікавлять її членів.

“У таких обставинах затверджувати звіт про роботу ТСК просто неприйнятно. Саме тому ми запропонували внести до нього письмові зміни”, — повідомила парламентар.

За її словами, проти затвердження попереднього звіту виступили четверо з семи присутніх на засіданні народних депутата, а саме Андрій Пінчук, Олександр Зубчевський, Ірина Горіна і власне сама Олена Бондаренко.

За її словами, представники Партії регіонів у ТСК зроблять все можливе для того, щоб у підсумку звіт комісії містив не тенденційні, а цілком збалансовані оцінки подій, що відбулися 18 травня під час мітингу опозиції.

Нагадаємо, чотирьох осіб судитимуть у справі нападу на журналістів Ольгу Сніцарчук та Влада Соделя 18 травня.

Як відомо, 18 травня вдень на вул.Велика Житомирській у Києві виник конфлікт між представниками опозиції і групою невідомих молодих людей спортивної статури, який згодом переріс у бійку. Молоді чоловіки почали кидатися пляшками з водою і камінням. У результаті кілька людей отримали тілесні ушкодження.

Під час інциденту постраждали журналістка “5 каналу” Ольга Сніцарчук і фотограф видання “Комерсант” Влад Содель.

Бійка відбулась під час акції опозиції “Вставай, Україно” (на Софійській площі) і мітингу під егідою Партії регіонів (на Європейській площі). Інцидент стався поряд з будівлею київського главку МВС, однак, за інформацією постраждалих журналістів, правоохоронці, які стояли поруч, ніяк не реагували на події.

ГУ МВС України в Києві призначило службове розслідування з приводу бездіяльності співробітників правоохоронних органів під час інциденту на вул.Велика Житомирська 18 травня.

23 травня в Верховній Раді була створена тимчасова слідча комісія з розслідування фактів нападу на представників ЗМІ 18 травня в Києві.

Заступник начальника Головного слідчого управління МВС України Олег Татаров 3 червня повідомив, що в цьому інциденті притягнуто до дисциплінарної відповідальності 15 працівників міліції та один — до кримінальної відповідальності.

УНН

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Що таке імідж і з чого він складається? Які шляхи його формування? Як правильно формувати позитивний імідж? На що і на кого орієнтуватися? Яких помилок слід уникати у формуванні та підтриманні свого політичного іміджу? Про зовнішність, репутацію та поведінку розповідають експерти у фільмі «Жінки в політиці. Імідж»
Жінки-народні депутатки
Суб’єкт висування - ПАРТІЯ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА», обрана в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика