Окружні комісії Херсонщини з жіночо-регіональним обличчям

Центральна виборча комісія оприлюднила склад окружних комісій, які будуть забезпечувати перебіг виборчого процесу у 182-186 виборчих округах Херсонської області. Особливих сюрпризів у складі комісій немає. Експертні очікування про домінування Партії регіонів та її сателітів справдилися. Щодо кількісних характеристик комісій виборів 2012 року можна зазначити наступне: всього у комісії увійшли представники 20 політичних сил. Загальна кількість членів комісії 90 осіб, по 18 на кожну. 15 членів комісії займають «адміністративні» позиції - голови, заступника голови та секретаря комісії. Гендерний аналіз членів комісії свідчить про суттєвий дисбаланс - 37 чоловіків на 53 жінки. При чому нерівне представлення зберігається і серед голів, заступників та секретарів - 9 жінок та 6 чоловіків відповідно.

 

Політична палітра представлена доволі строкато. 20 політичних сил мали розділити 90 місць, з яких лише 15 були «адміністративно» цікавими. Тому результати для деяких політичних сил доволі невтішні. Зокрема жодної адміністративної посади не отримав БЮТ (при загальній кількості членів комісії - 5), Єдиний центр, Комуністична партія (партнери регіоналів у органах влади, але чи не запекліші супротивники на округах), Народно-екологічна партія та Українська народна партія. Найменшою кількістю представлені у комісіях: «Єдиний центр» - 1, Народно-екологічна партія - 2, Українська народна партія - 3 та «Україна - Вперед!» - 4. Всі інші політичні сили представлені у кожному з п'яти херсонських виборчих округів.

Доволі цікавим фактом є абсолютна відсутність у комісіях представників партій «УДАР», ВО «Свобода», але висока кількість «проросійських» політичних організацій. Про характер яких можна судити хоча б за назвами цих політичних сил. Так по 5 місць у складах окружних комісій забронювали Русь Єдина, Руська єдність, Руський блок, причому кожна отримала й представника серед посад голови, його заступника чи секретаря комісії. Досить курйозно виглядає список представників партії «Руський блок» у складах ОВК. Так у 186-му окрузі працюватиме Рамазанов Латібжон, а членами ОВК 184 та 185 стали пенсіонери Леонід Іванович та Любов Володимирівна Аладжиєві.

На даний момент експертами ХОО КВУ готується детальний якісний аналіз складу комісій.

Політична Херсонщина
 

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Як готуватися до виступів та зустрічей, як правильно їх проводити, як домагатися свого під час переговорів? Як переконувати і схиляти на свій бік. Як боротися із хвилюванням? Жестикуляція та міміка, правила спілкування. Про це та інше розповідають експерти у фільмі «Жінки в політиці. Риторика і переговори»
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції Політичної партії "Європейська Солідарність" у Верховній Раді України дев'ятого скликання
Член депутатської фракції Політичної партії "Європейська Солідарність" у Верховній Раді України дев'ятого скликанняЧлен Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики Веб-сторінкаЧлен групи з міжпарламентських зв’язків з Державою Катар Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Японією Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Сполученими Штатами Америки Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Королівством Норвегія Веб-сторінкаДата народження: 23 жовтня 1977р.Відомості на момент обрання: освіта вища, народний депутат України, безпартійнa, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 16.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика