Податкова реформа має проводитись відкрито і прозоро – Южаніна

Про це заявила народний депутат України з фракції «Блоку Петра Порошенка» Ніна Южаніна в ефірі програми «Позиція» на телеканалі Рада.

За словами депутата, цього тижня був проведений круглий стіл на тему: «Актуальні питання проведення податкової реформи в Україні» для того, щоб почути думку бізнесу відносно стану проведення податкової реформи.

«Проведені реформи, на жаль, не є всеохоплюючими, вони стосуються тільки зайвого навантаження на бізнес. Деякі реформи викликали просто шок, інші – нерозуміння, і ці додаткові податки, які були введені, були не зрозумілі і непрогнозовані для бізнесу. Суспільство повинно бути готовим до реформ, які мають проводитись відкрито і прозоро», – сказала депутат.

Ніна Южаніна вважає, що в Державної фіскальної служби були великі надії на те, що 5%-ий акциз допоможе наповнити місцеві бюджети.

«З одного боку, це хороший акциз, але якщо подивитися на які види товарів він запроваджений, то це насправді впливає на кількісний показник продажу цих товарів. На питання, скільки отримали прибутку від цього місцеві бюджети, можна буде відповісти з часом», – підкреслила нардеп.

Що стосується єдиного соціального внеску, Ніна Южаніна розповіла, що під час обговорення на круглому столі, найбільші дискусії виникали щодо розрахунку коефіцієнтів соцвнеску.

«Я намагалася захистити законопроект щодо розрахунку ЄСВ (єдиного соціального внеску), бо в нормах передбачено зменшення цієї ставки. Ми є однією з країн, де ця ставка сама найбільша – 53,3% , це нарахування і утримання. Навіть в Росії ця ставка 30%. Найближчим часом Міністерство фінансів має представити своє бачення щодо змешення єдиного соціального внеску», - сказала Южаніна.

Депутат вважає, що однією з важливих подій щодо податкового реформування була зустріч народних депутатів з місією МВФ.

«На зустрічі було обговорено рентну плату на видобуток нафти і газу. Місія МВФ сказала, що не можуть бути знижені коефіцієнти по тим критеріям, які є неперевіреними, потрібно розробити конкретні критерії, які стосуються саме наших українських родовищ», – наголосила Ніна Южаніна.

Блок Петра Порошенка

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Для тих, хто хоче бути професіоналом у політиці
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Член Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Веб-сторінкаДата народження: 15 квітня 1982р.Відомості на момент обрання: освіта вища, голова правління, громадська організація "ДІДЖИТАЛ ОСВІТА", член ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ", проживає в місті Києві, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "СЛУГА НАРОДУ".
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика