Савченко видали документи для можливої екстрадиції — сестра

Ув’язненій в РФ українці Надії Савченко видали пакет документів для можливої екстрадиції на батьківщину. Про це розповіла сестра української льотчиці Віра Савченко, передає ТСН.

«Вона зараз заповнює документи: заяву, біографічні дані та інші. Як сказав начальник тюрми Калганов, вони необхідні для екстрадиції. Їй сказали, що ці документи за процедурою необхідно заповнити для екстрадиції. Будемо сподіватися, що це так», — сказала Віра Савченко.

Також сестра повідомила, що ці папери «можуть використати для етапування Надії».

Адвокат засудженої українки Ілья Новіков сказав, що сторона захисту Савченко ще не отримала відповідних документів.

«Я не можу на 100% це підтвердити, самих паперів ми поки не бачили, але в цілому схоже на правду. Схоже, що домовленості президентів Порошенко з Путіним, про які оголошено тиждень тому, виконуються», — написав Новіков у Facebook.

Раніше стало відомо, що міністерство юстиції України дало хід заяві від Надії Савченко з приводу її згоди про видачу Україні. Також повідомлялось, щощ Міністерство юстиції Росії отримало запит від українського Мін’юсту на видачу льотчиці та українського депутата Надії Савченко.

Крім того, міністр юстиції Павло Петренко повідомив, що його відомства опрацювало заяву, яка надійшла до від Надії Савченко відносно її повернення до України на підставі Конвенції про передачу засуджених осіб 1983 року.

Як повідомлялось раніше, Президент України Петро Порошенко висловив надію, що йому з президентом Росії Владіміром Путіним вдалося узгодити попередній алгоритм звільнення Савченко.

hromadske.tv

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Для тих, хто хоче бути професіоналом в політиці. Створено в рамках проекту "ПУЛ жінок"
Жінки-народні депутатки
Не входить до складу будь-якої фракції
Не входить до складу будь-якої фракції Член Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Веб-сторінкаДата народження: 14 травня 1983р.Відомості на момент обрання: освіта вища, заступник міністра, Міністерство охорони здоров’я України, член Політичної Партії "ГОЛОС", проживає в місті Києві, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 10.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика