Жінки–депутати Омельницької громади розширюють свої можливості

З метою підвищення політичної ролі жінки в громаді, суспільстві і державі, за підтримки Омельницького сільського голови Шереметьєвої О.І. і БФ «Фонду громади Омельника», були направлені представники Омельницької громади на навчання у складі: Хомутенко Марії Анатоліївни, Яроменок Ольги Павлівни та Самойленко Світлани Василівни.

Наша держава потребує політичного розвитку, удосконалення та нових професійних ініціатив. Політика стає все більш поширеною професією і важливим видом діяльності, які залучають все більшу кількість людей до свого кола.

Кожна людина має свої завдання та ціле життя для вдосконалення себе та виконання цих завдань. Кожна жінка має дар і її завданням є знайти мету свого довгого шляху життя. Комусь потрібно захищати та допомагати людям, комусь зберегти флору і фауну, комусь робити винаходи, а комусь і займатись і відповідальною роботою – політиком, жінкою – політиком. І це не є викликом, це не є необхідністю саме для цієї жінки. Той, хто вважає, що бути політиком це виклик суспільства для виживання – все одно зрозуміє саме те, що політиками стають не випадково. Кожному свій час зрозуміти цю істину.

З метою підвищення політичної ролі жінки в громаді, суспільстві і державі, за підтримки Омельницького сільського голови Шереметьєвої О.І. і БФ «Фонду громади Омельника», були направлені представники Омельницької громади у складі: Хомутенко Марії Анатоліївни, Яроменок Ольги Павлівни та Самойленко Світлани Василівни.

Навчання проходило з 22 по 24 листопада 2012 року у м. Львові в рамках проекту Інституту Політичної Освіти при підтримці Посольства Фінляндії в Україні для жінок – депутатів місцевих рад, темою якого була: «Через залучення жінок у політику до розширення їх можливостей в соціальній та економічних сферах».

Триденне навчання проходило за чітко запланованою, змістовною і цікавою програмою. Адже двадцяти п’ятьом учасницям семінару, які приїхали з усіх куточків України було що розповісти і чому навчитись. Відкрили семінар радник Посольства Фінляндії в Україні Юссі Сойні, директор Інституту Політичної Освіти Андрій Странніков та координатор проекту Любомир Грицак. Оксана Однорал, яка є експертом Інституту Політичної Освіти провела з нами цікаве знайомство у вигляді «імя – асоціація». Першого ж дня ми отримали знання із основ гендерної політики, які надала нам Голова Черкаського обласного осередку Всеукраїнської асоціації жінок «Славія» Юлія Гончар. Цікаво виклав тему «Статус депутатів місцевих рад» експерт ІПО Олександр Солонтай.

Другий день був присвячений питанням організації депутатської приймальні, депутатським запитам та зверненням. Набуті знання закріплювались практичними завданнями, рольовими іграми.

Останній третій день занять пройшов не менш цікаво ніж попередні, а навпаки зворушливо. Тому що за час перебування на семінарі ми набули не тільки нових знань, а навчились мистецтву публічного виступу, вмінню висловлювати свої думки з політичної точки зору, вмінню слухати і бути почутим, вмінню ділитися своїм життєвим досвідом та професіоналізмом. І хоча віковий склад учасниць був різним, від 25 до 55 років, нас об'єднували спільні теми і проблеми. Ми відчували один в одному підтримку, натхнення, силу бути корисними не тільки для себе, рідних, близьких, друзів, колег, знайомих, а і для суспільства і держави.

Саме на такій позитивній і оптимістичній ноті завершився семінар жінок – депутатів місцевих рад. Ми впевнені, що жінок України чекає успіх, коли вони об’єднаються в своїх думках і цілях.

Громадський простір

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Як готуватися до виступів та зустрічей, як правильно їх проводити, як домагатися свого під час переговорів? Як переконувати і схиляти на свій бік. Як боротися із хвилюванням? Жестикуляція та міміка, правила спілкування. Про це та інше розповідають експерти у фільмі «Жінки в політиці. Риторика і переговори»
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції Політичної партії "Європейська Солідарність" у Верховній Раді України дев'ятого скликання
Член депутатської фракції Політичної партії "Європейська Солідарність" у Верховній Раді України дев'ятого скликанняЧлен Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики Веб-сторінкаЧлен групи з міжпарламентських зв’язків з Державою Катар Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Японією Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Сполученими Штатами Америки Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Королівством Норвегія Веб-сторінкаДата народження: 23 жовтня 1977р.Відомості на момент обрання: освіта вища, народний депутат України, безпартійнa, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 16.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика