Денісова провела зустріч із Москальковою: що обговорювали

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова обговорила зі своєю російською колегою Тетяною Москальковою питання стосовно українських політв’язнів, військовополонених моряків у РФ. Про це Денісова написала у Facebook.

"Провела зустріч з Уповноваженим з прав людини в РФ Тетяною Москальковою. Ми обговорили питання стосовно політв’язнів Едема Бекірова та Павла Гриба", - написала Омбудсмен.

За її словами, раніше донька Бекірова повідомила, що її батько досі залишається у спецблоці, у холодній вогкій камері.

"Кримському татарину не надають необхідну медичну допомогу та не виводять на прогулянку. Бекірову лише збільшили дозу інсуліну, але показник цукру у крові залишається небезпечно високим. Москалькова пообіцяла перевірити цю інформацію", - зазначила Денісова.

Крім того, вона зазначила, що присутній на судовому засіданні 4 березня у справі Павла Гриба український лікар "констатував погіршення стану здоров’я хлопця і наголосив, що надані умови тримання несуть загрозу для життя". У зв'язку з цим український Омбудсмен звернулася до Москалькової з проханням, щоб Грибу зробили термінову хірургічну операцію.

Також Денісова наголосила на необхідності медичної допомоги та належних умов тримання для українського політв’язня Володимира Дудки.

"Тетяна Москалькова пообіцяла повторно перевірити умови і стан його здоров’я", - додала Денісова.

Що стосується військовополонених українських моряків, захоплених під час інциденту в районі Керченської протоки, то Москалькова повідомила, що Андрію Ейдеру та Андрію Артеменку проведено обстеження, і зараз вони проходять медичне лікування. А Василь Сорока цього тижня проходить медичне обстеження для подальшої операції.

Крім того, Денісова попросила Москалькової донести до відповідних органів інформацію щодо можливості проведення обміну у форматі 25 на 25.

У свою чергу, Москалькова запитала Денісову стосовно головного редактора "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського, оскільки вона " хоче бути присутньою на судовому засіданні".

"Я відповіла, що Вишинского 9 березня буде етаповано з Херсонського до Київського СІЗО. 20 березня Касаційний кримінальний суд Верховного суду України повинен розглянути скаргу Кирила Вишинського на незаконність його затримання", - зазначила Денісова.

Вона додала, що підтвердила Москальковій можливість відвідування рідними засуджених Максима Одинцова та Олександра Баранова.

Нагадаємо, у тюрмах окупованого Криму незаконно утримуються 34 українці.

УНН

06-03-2019

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Для тих, хто хоче бути професіоналом у політиці. Створено в рамках проекту "ПУЛ жінок".
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Член Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації Веб-сторінкаДата народження: 10 лютого 1969р.Відомості на момент обрання: освіта вища, експерт, громадська спілка "Хай-тек офіс Україна", безпартійнa, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 128.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика