Денісова "зловила" Москалькову в парламенті Греції

Український омбудсмен Людмила Денісова провела зустріч зі своєю російською колегою Тетяною Москальковою в коридорі парламенту Греції. Вони обговорили питання медичної допомоги пораненим військовополоненим українським морякам. Про це повідомила Денісова на своїй сторінці у Facebook у четвер, 21 лютого.
 
"Поспілкувалась з уповноваженим з прав людини в РФ Тетяною Москальковою. Ми домовлялися про зустріч у Греції, але російською стороною так і не було узгоджено час. Тому я змушена була зупинити російського омбудсмена прямо в коридорі будівлі парламенту Грецької Республіки", - написала Денісова.

Вона розповіла, що в ході бесіди обговорювалися питання медичної допомоги пораненим військовополоненим морякам і призначеного ним Росією обстеження.
 
"Я зазначила, що обстеження - це не лікування. Василь Сорока, Андрій Ейдер і Андрій Артеменко вимагають негайної госпіталізації та кваліфікованої допомоги лікарів, а не поверхневих оглядів", - підкреслила Денісова.
 
Також український омбудсмен зробила акцент на погіршенні стану здоров'я Павла Гриба і Едема Бекірова. Зокрема, за її словами, їх досі не забезпечили повноцінним лікуванням, незважаючи на наявність медичних висновків
 
В черговий раз Денісова уточнила позицію Москалькової щодо обміну ув'язненими. Росіянка заявила, що у неї немає для цього мандата. Але Денісова нагадала їй, що представник РФ у тристоронній контактній групі Борис Гризлов на останньому засіданні ТКГ вказав, що саме Москалькова повинна займатися цим питанням.
 
"Таким чином, блокування процесу обміну і ненадання відповіді з цього питання Україні свідчить, що російську сторону не цікавить доля своїх громадян. Також це говорить про те, що РФ не бажає дотримуватися норм міжнародного гуманітарного права щодо забезпечення прав і свобод людини і громадянина", - констатувала Денісова.
 
Нагадаємо, 25 листопада російський спецназ захопив три українські кораблі на підході до Керченської протоки.
 
У ході атаки були затримані 24 українських моряки, яких зараз утримують у СІЗО в Москві. РФ висунула їм обвинувачення в "незаконному перетині кордону".

Кореспондент

22-02-2019

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Для тих, хто хоче бути професіоналом в політиці
Жінки-народні депутатки
Заступник Голови Верховної Ради України
Політична партія Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Заступник Голови Верховної Ради УкраїниЗаступник члена Постійної делегації у Парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв'язків з Литовською Республікою Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Королівством Швеція Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Польща Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Королівством Данія Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Австрійською Республікою Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Сполученими Штатами Америки Веб-сторінкаДата народження: 17 листопада 1970р.Відомості на момент обрання: освіта вища, народний депутат України, член політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", проживає в місті Києві, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 5.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика