Геращенко: Росіяни не можуть спостерігати за українськими виборами доти, доки РФ не віддасть нам Крим і Донбас 

Росіяни не зможуть бути спостерігачами на виборах в Україні до деокупації Криму та Донбасу, а також звільнення українських заручників, написала у Facebook перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Коли ЄС, США чи Британія відмовляють комусь у візі, візові центри не дають жодних пояснень. Кожна країна керується виключно своїми національними інтересами, вирішуючи, кого пускати, а кого – ні на свою територію. Ніяких російських спостерігачів на наших президентських і парламентських виборах ні в яких міжнародних місіях в Україні не буде. Це наше суверенне право – захищати Україну від представників країни-агресора, від тих, хто підтримує війну на Донбасі і крадіжку Криму, хто бреше, що "нас там нет". Росіяни не можуть спостерігати за українськими виборами доти, доки РФ не віддасть нам Крим і Донбас, не звільнить наших заручників і військовополонених, не забере свою зброю і техніку і не піде геть", – написала вона.

Геращенко висловила стурбованість тим, що в офіційному звіті Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ з моніторингу президентських і думських виборів у РФ немає ні слова про фальсифікації у Криму.

На її думку, "колись ОБСЄ буде соромно за ці подвійні стандарти". Геращенко підкреслила, що Україна допомагає ООН, Раді Європи, ОБСЄ та іншим міжнародним організаціям не боятися і не забувати про свої принципи і статути.

"Усім іншим міжнародним спостерігачам ми раді і відкриті. Запрошуємо, чекаємо на кожній дільниці", – заявила перший віце-спікер. 

7 лютого Верховна Рада ухвалила закон, що забороняє присутність на виборах в Україні спостерігачів від РФ.

Директор БДІПЛ Інгібйорг Сольрун Гісладоттір заявила, що недопуск спостерігачів від Росії на вибори порушує зобов'язання України.

8 лютого член Ради з прав людини РФ Ігор Борисов повідомив, що 11 лютого "буде зроблено спробу" в'їзду в Україну Єлизавети Борисової з Російського громадського інституту виборчого права та Христини Богданової з автономної некомерційної організації "Інститут електоральної громадської дипломатії" у складі довгострокової місії Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ.

Того самого дня у БДІПЛ повідомили, що виключають росіян зі списку спостерігачів на виборах в Україні.

Після цього в Росії заявили, що вирішили не скеровувати спостерігачів на вибори в Україну "із міркувань безпеки".

8 лютого голова ОБСЄ Мирослав Лайчак закликав представників української влади "шукати всіх можливих рішень", які дали б можливість акредитувати всіх спостерігачів БДІПЛ на виборах президента 31 березня.

13 лютого у МЗС РФ заявили, що Росія скерує кандидатури до складу короткострокової місії БДІПЛ ОБСЄ щодо моніторингу президентських виборів в Україні. 
 
Гордон

14-02-2019

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Для тих, хто хоче бути професіоналом в політиці
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Член Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України з Європейським Союзом Веб-сторінкаДата народження: 29 березня 1979р.Відомості на момент обрання: освіта вища, юрисконсульт, ФОП "Мулик Роман Миронович", член ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ", проживає в місті Івано-Франківську, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 117.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика