Сестра Сенцова – про дітей режисера, які залишились в анексованому Криму: Їх не «пробити»  

У дітей Олега Сенцова немає конфліктів із однолітками у Криму, адже там діти є більш адекватними, аніж дорослі.

Про це в ефірі програми HARD з Влащенко на телеканалі ZIK заявила сестра Олега Сенцова Наталія Каплан.

Гостя програми розповіла про те, як живуть діти Олега Сенцова (доньці режисера – 15 років, синові – 14 років) в анексованому Росією Криму.

«Що стосується дітей, то їх не «пробити», особливо старшу, вона може за себе постояти. З іншими дітьми, з однолітками проблем немає», – зазначила Наталія Каплан.

Сестра Олега Сенцова зауважила, що син режисера має аутизм, і в нього власні уявлення про світ, а у доньки Сенцова немає конфліктів з однолітками: «Мені здається, що діти там, у Криму, більш адекватні, аніж дорослі. Немає цієї російської агресії, російської злості… Я бачила, як вони спілкуються з іншими дітьми, і все нормально».

Наталія Каплан зазначила, що донька Олега Сенцова постійно пише батькові листи, вони перебувають на зв’язку та перебувають у дружніх стосунках.

«Вона каже, що тато правий. Вона усе прекрасно розуміє, у неї дуже тверда життєва позиція. За дитину немає підстав хвилюватися. Те, що там вчителі, звичайно, намагаються якось впливати… Вони спочатку намагалися довести, що їй потрібно піти зі школи. Але треба розуміти, що вона – вся в Олега, і вона вчителів теж може «послати». Так, вона – боєць, і я за неї у цьому сенсі зовсім спокійна, і всі – теж. Вона за себе може постояти», – переконана Наталія Каплан.

Гостя програми розповіла, що родині Олега Сенцова допомагають активісти з усього світу та кінематографісти, іноді – політики, зокрема Ірина Геращенко. З її слів, кошти використовують за потребою – на оплату послуг адвоката або на потреби дітей, і використання коштів відбувається у «ручному» режимі.

Наталія Каплан додала, що після арешту режисера діти Сенцова живуть у бабусі (матері Олега) або ж у сестри Олега в Криму.

Олег Сенцов – український кінорежисер, сценарист і письменник, активіст Автомайдану. 11 травня 2014 року Олега Сенцова затримала у Криму ФСБ РФ. Режисера звинуватили у тероризмі та незаконному зберіганні зброї. У серпні 2015 року Сенцова засудили до 20 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму. З листопада 2017 р. Сенцов перебуває у виправній колонії «Білий ведмідь» в місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ). 16 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у РФ та анексованому Криму.

21 червня Уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денисова, яку так і не допустили до політв'язня, повідомила, що в Олега Сенцова – проблеми зі здоров'ям.

В українського режисера Олега Сенцова, який голодує в колонії, 10 серпня був консиліум із запрошенням лікарів місцевої лікарні.  

ZIK

14-08-2018

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
На прикладах жінок-депутаток фільм розвінчує міф про неможливість поєднати успішну політичну кар’єру та щасливе особисте, сімейне життя. А фахівці розповідають про важливість самоорганізації та правильного планування часу, щоб його вистачило не лише на роботу, але й на сім’ю, відпочинок та саморозвиток.
Жінки-народні депутатки
Заступник Голови Верховної Ради України
Політична партія Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Заступник Голови Верховної Ради УкраїниЗаступник члена Постійної делегації у Парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв'язків з Литовською Республікою Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Королівством Швеція Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Польща Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Королівством Данія Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Австрійською Республікою Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Сполученими Штатами Америки Веб-сторінкаДата народження: 17 листопада 1970р.Відомості на момент обрання: освіта вища, народний депутат України, член політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", проживає в місті Києві, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 5.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика