«Самопоміч» вимагає проведення пост-аудиту на митницях

Крок уряду щодо відсторонення керівництва Державної фіскальної служби запізнілий. Про це заявила депутат фракції Об’єднання «Самопоміч» Тетяна Острікова.

Депутат констатує, що керівництво податкової міліції та митниці навіть після Євромайдану не спромоглось забезпечити зміни у системі, ліквідувавши корупційні схеми.

«Зокрема відсутні вироки у кримінальних справах щодо діяльності конвертаційних центрів та діяльності фіктивних підприємств, які використовувала злочинна влада. Натомість податкова весь цей час займалася тиском на легальних платників податків», – зауважила Тетяна Острікова.

Депутат зазначила, що значна корупція збереглася і на митниці.

«За згодою та дозволом митних органів продовжують працювати так звані привілейовані імпортери. Вони завозять товар із суттєвим заниженням вартості, наприклад, декларують смартфони по 57$ при реальній ціні 570$», – повідомляє вона.

Через це, наголошує парламентар, держава продовжую недоотримувати значні кошти до бюджету від імпортного ПДВ та мита.

«Починаючи з грудня, я скеровувала численні звернення до Державної фіскальної служби. Однак жодної реакції, призначення перевірок та покарання винних не відбулося. Тому зараз ми вимагаємо негайно провести перевірки в порядку пост-аудиту таких горе-імпортерів», – підсумувала вона.

Самопоміч

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Для тих, хто хоче бути професіоналом в політиці.
Жінки-народні депутатки
Суб’єкт висування - ПАРТІЯ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА», обрана в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика