У НАТО відзначили прогрес України у виконанні програми «Жінки, мир, безпека»

Україна досягла помітного прогресу у виконанні Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

Про це сказала помічник Генерального секретаря НАТО з питань публічної дипломатії посол Байба Браже під час онлайн-виступу на V Українському жіночому конгресі

Дипломат зазначила, що НАТО впродовж багатьох років через діалог та взаємодію на високому рівні та співпрацю з установами у секторі безпеки та оборони підтримує зусилля України щодо реалізації національного плану дій нашої країни «Жінки, мир, безпека».

«Ми бачимо помітний прогрес України у сфері підтримки програми «Жінки, мир, безпека». Наша спільна робота, ваша робота як українців не була непоміченою. І ми бачимо це у секторі безпеки та оборони. Тож не лише політичні та стратегічні документи стають дедалі більш інклюзивними та орієнтованими на людину, а й ситуація на місцях», - сказала Браже.

Вона навела як приклад те, що загальний підхід до Річної національної програми «Україна-НАТО» зосереджується на забезпеченні прав і свобод людини, а також рівних можливостях жінок та чоловіків. Окрім того, кілька ключових військових документів, включаючи бюлетень з питань безпеки, ширше відображають гендерні аспекти, відзначила помічник Генсека НАТО.

«Ми бачимо це індивідуально, ми бачимо це у комунікаційних матеріалах, які стають гендерно чутливішими, піднімаючи тему гендерної рівності», - зазначила вона.

Барже нагадала, що основою концепції «Жінки, мир, безпека» є усвідомлення того факту, що безпека має гендерний вимір.

«Ми всі захоплюємось тим, як українські жінки протистояли російські агресії. Ми захоплюємось тим, як українські жінки беруть участь у мирних процесах, роблячи свій внесок у розвиток великої держави Україна у постконфліктному середовищі, її процвітання, мир і безпеку», - акцентувала помічник Генсека НАТО.
 
Як повідомлялося, Кабінет Міністрів 28 жовтня 2020 року затвердив Національний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 “Жінки, мир, безпека” на період до 2025 року.

УКРІНФОРМ

16-09-2021

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Як готуватися до виступів та зустрічей, як правильно їх проводити, як домагатися свого під час переговорів? Як переконувати і схиляти на свій бік. Як боротися із хвилюванням? Жестикуляція та міміка, правила спілкування. Про це та інше розповідають експерти у фільмі «Жінки в політиці. Риторика і переговори»
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції Політичної партії "Європейська Солідарність" у Верховній Раді України дев'ятого скликання
Член депутатської фракції Політичної партії "Європейська Солідарність" у Верховній Раді України дев'ятого скликанняЧлен Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики Веб-сторінкаЧлен групи з міжпарламентських зв’язків з Державою Катар Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Японією Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Сполученими Штатами Америки Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Королівством Норвегія Веб-сторінкаДата народження: 23 жовтня 1977р.Відомості на момент обрання: освіта вища, народний депутат України, безпартійнa, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 16.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика