Бережна: Необхідно залучати міжнародний досвід для посилення гендерної рівності в Україні

Найбільшою перепоною для жіночого лідерства є культурні стереотипи. Про це заявила сьогодні, 23 травня, під час засідання «круглого столу», організованого Інститутом світової політики, народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів, співголова міжфракційного депутатського об'єднання «Рівноправність» Ірина Бережна.

«Стереотипи призводять до того, що як чоловіки, так і жінки недооцінюють жіночий лідерський талант», - пояснила Ірина Бережна. Коли жінка-лідер поводиться виховано, ввічливо, то її називають занадто слабкою, м'якою для лідерства. Якщо ж демонструє амбіції, то її називають «чоловікоподібною», «залізною леді». «Найбільша проблема, що дуже часто самі жінки вірять у ці стереотипи, допускають їх поширення», - додала парламентарій.

Як приклад боротьби зі стереотипами вона навела колишнього держсекретаря США Хілларі Клінтон. Коли їй поставили питання, якому дизайнеру одягу вона надає превагу, екс-глава Держдепартаменту США відповіла: «А ви б поставили таке ж питання чоловікові?» «Цей незначний приклад показує, як працюють стереотипи і як можна з ними боротися в публічній площині», - зазначила депутат. «Кожна жінка повинна бути готовою до того, що їй доведеться чи не кожен день боротися зі стереотипами», - підкреслила Ірина Бережна.

Прес-служба народного депутата України Ірини Бережної

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Для тих, хто хоче бути професіоналом у політиці. Створено в рамках проекту "ПУЛ жінок".
Жінки-народні депутатки
Заступник голови депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Заступник голови депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Веб-сторінкаДата народження: 7 червня 1989р.Відомості на момент обрання: освіта вища, фізична особа – підприємець, безпартійнa, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 66.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика