Ганна Гопко: Ми достатньо майданили, нам потрібно будувати нову країну

Країні потрібні реформи - чим швидше, тим краще.

Новий уряд, до якого увійшла партія "Самопоміч" повинен як умога швидше провадити реформи в життя.

Окрім скрутної економічної ситуації, політики повинні усвідомлювати відповідальність перед загиблими на Майдані і на війні.

Таку думку в інтерв'ю "Подробицям тиждня" висловила лідер "Самопомочі" Ганна Гопко.

Хто буде в уряді, хто буде в коаліції? Ваша політична сила, ви, розраховуєте на якісь посади?

- Ні, ми розраховуємо на те, що нарешті украіїнські партії об'єднаються навколо тих інтересів, які важливі для України. Ми з самого початку заявляли, що нам принципово важливо, щоб коаліційна угода будувалася щодо конкретики до тих пріоритетів, які потрібно вирішувати.

Нам важливо, щоби уряд був професійним. Щоб не було того квотного приниципу, який є руйнівним.

Яка ваша позиція щодо Донбассу?

- В кінці серпня ми сказали, що Донбасс - це тимчасово окуповані теріторії, а не землі з якимось статусом. Тому все те, що відбувається, ми вважаємо, що террорситіи, які знущаються над людьми. Ми гадаємо, що ми повернемо і Донбасс, і Крим.

Для цього потрібно, щоб була сильна армія, щоб запрацювала економіка, потрібна політична єдність, яку чекає і світ, і Україна.

На вашу думку, чи здатна Європа натиснути на Росію?

- Захід повинен не визнавати ціх виборів. Також, вони повинні тиснути на Росію для того, щоб нам повернули Крим. Росія намагається привчити, що "Крим наш". Ні, Крим - українській. І тому має бути єдина позиція Заходу, США і ЄС щодо пидтримки України.

Зокрема надання військової допомоги, для того, щоб Україна могла достойно себе почувати у війни і також анексія Криму, він повинен бути повернен в Україну.
Чому це важливо? Тому що стабільність в Україні - це стабільність регіону. Захід повинен зрозуміти - успішна Україна - це крах імперії Путіна. Успішна Україна - це можливість демократизації Росії і всього пострадянського простору.

Ви цитуєте Бжезинського?

- Це цитати, які ми намагаємось давно донести. Тому що в Україні зароджується нова філософія і новий світогляд. Тому важливість України для світу надзвичайно важлива. Захід починає прокидатися.

Санкції та інши економічні механизми тиску, але й те що відбувається в Росії завдяки пониженню цін на нафту теж важливо. В середені Росії відбувається демографічна криза. Тому нам принципово щоб відбулося єднання сил. Нарешті не буде комуністів. Ми бачимо, як ця ідеологія після Ленінопаду зникає.

Ви в це вірите? Не думаєте ви що це буде історія "любі друзі" №2?

- Я вірю в це, бо за це заплатили на Майдані, такого ніколи не було. За це платят солдати. І саме вони мають стати тим домокловим мечем над депутатамі. Шановні, в нас немає ста днів щоб впровадити реформи.

Ми повинні кожен день звітувати що зроблено для того щоб вирішити проблеми корупції, децентралізувати владу і дати повноважень в регіони, підтримати середній бізнес. Тому ті, хто воює на Сході, в них рука не дригне, приїхати в Київ і нагадати.

Ви кажете про третій Майдан?

Ні, нам не потрібен третій Майдан. Ми достатньо майданили, нам потрібно будувати нову країну. Новообраний парламент в якому є здорові сили. Якщо подивитись на "Самопоміч" - в нас немає колишніх депутатів. У нас є люди які хочуть працювати.

Ми хочемо стати тим об'єднуючим фактором для всіх політичних сил. Ради того щоби виконати обовязок ради тих хто загинув і хто воює. Ми повинні потрійно працювати, і взяти і зробити всі реформи.

Как сообщали podrobnosti.ua, партия "Воля", которая шла в списке "Самопомочи" на выборы в Раду, отказалась работать с партией.

kyiv.osp-ua.info

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Для тих, хто хоче бути професіоналом в політиці. Створено в рамках проекту "ПУЛ жінок"
Жінки-народні депутатки
Член депутатської Фракції Політичної Партії "ГОЛОС" у Верховній Раді України дев'ятого скликання
Член депутатської Фракції Політичної Партії "ГОЛОС" у Верховній Раді України дев'ятого скликанняСекретар Комітету Верховної Ради України з питань з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Веб-сторінкаДата народження: 20 грудня 1989р.Відомості на момент обрання: освіта вища, виконавчий директор, Громадська організація "Українська Основа", член Політичної Партії "ГОЛОС", проживає в місті Рівному, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 9.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика