Геращенко: МФО «Рівні можливості» вимагає дотримуватись гендерних квот на місцевих виборах

Народний депутат України від фракції «Блок Петра Порошенка» Ірина Геращенко виступаючи з парламентської трибуни, заявила, що завдяки зусиллям міжфракційного депутатського об’єднання «Рівні можливості», була внесена прогресивна норма про гендерні квоти.

«Ми хочемо подякувати голові ВРУ і лідерам фракцій, які підтримали цю норму, і допомогли впровадити в життя Закон», – сказала Геращенко.

Вона зауважила, що деякі депутати по-різному трактують цю норму, стверджуючи, що вона є необов’язковою для виконання.

«Я хочу наголосити на тому, що таке трактування стало практикою маніпулювання в судах України. Зокрема, один і той же суд спочатку виніс рішення що це є обов’язкова норма, а потім сказав, що хто як хоче, хай читає, так співає. Так само дивними виглядають заяви деяких лідерів фракцій, які вважають, що ця норма не на часі, бо суспільство начебто до неї неготове. Я хочу сказати, що неготові до неї деякі лідери політичних фракцій, які намагаються торгувати місцями на тих виборах. Українські жінки є більш освідченними та більше демонструють готовність до політичної роботи. І навіть партійні одноразові проекти, які створені під вибори, виживають за рахунок того, що залучають до своїх лав жінок- волонтерів, які на своїх плечах тримають Україну», – сказала Ірина Геращенко.

Вона додала, що міжфракційне депутатське об’єднання «Рівні можливості» вимагає від лідерів політичних партій та керівників виборчих штабів дотримання гендерних квот.

«Ми пишаємося що серед наших колежанок є ті жінки, які сьогодні кандидують на посади мерів. Наприклад, Оксана Юринець, яка кандидує на посаду мера Львова. Зичимо їй успіхів».

«Наголошую на тому, що цей рік є особливим в питанні дотримання рівних можливостей. Це рік 15-річчя прийняття резолюції Ради безпеки ООН 1325 і 20-ї річниці Пекінської декларації і платформи дій, які насправді вимагають від України, яка взяла на себе зобов’язання не декларативного, а справжнього дотримання гендерної рівності. Вперше до місцевих рад йде багато жінок і це дозволить змінити місцеву владу, дозволить в умовах децентралізації зробити її більш відповідальною і професійною », – підкреслила Геращенко.

Блок Петра Порошенка

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Для тих, хто хоче бути професіоналом у політиці. Створено в рамках проекту "ПУЛ жінок".
Жінки-народні депутатки
Не входить до складу будь-якої фракції
Не входить до складу будь-якої фракції Член Комітету Верховної Ради України з питань транспорту та інфраструктури Веб-сторінкаДата народження: 20 березня 1983р.Відомості на момент обрання: освіта вища, секретар, Івано-Франківська міська рада, член політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Свобода", проживає в селі Крихівці міста Івано-Франківська, судимість відсутня, суб’єкт висування – політична партія Всеукраїнське об’єднання "Свобода".
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика