Не жіноча це справа - вибори

Як підрахували політологи, в новому скликанні парламенту нардепів у спідницях стане ще менше, ніж раніше - не більше трьох десятків.
 
«Жінка - кандидат в депутати - це сучасно», - вирішили ведучі українські політики і дружно включили своїх прекрасних соратниць в перші п'ятірки передвиборних списків. Партія регіонів віддала друге місце співачці Таїсії Повалій, комуністи третє - завкафедрою Дніпропетровській медакадемії Ірині Спіріній, «УДАР» - друге і четверте - письменниці Марії Матіос і захисниці середнього бізнесу Оксані Продан.
 
На цьому показова боротьба за гендерну рівність в політиці закінчилася. Координатор Мережі громадського контролю за гендерною рівністю Оксана Ярош стверджує: незважаючи на моду на жінок у списках, після жовтневих виборів у парламенті їх стане ще менше, - 6% замість 8%. «Це означає, що всупереч світовим тенденціям в Україні політика стає схожою на закритий чоловічий клуб, - констатує О. Ярош. - Наша країна ще довго не зможе виконати взяті перед ООН зобов'язання по збільшенню кількості жінок-нардепів до 30%».
 
Так, жінок у списках «Свобода» менше 7%, у об'єднаної опозиції - 12,5%.
 
А в Швеції після виборів 2012 року жінок-парламентаріїв 163, це 47%.

Харьковские известия

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Для тих, хто хоче бути професіоналом у політиці. Створено в рамках проекту "ПУЛ жінок".
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Член Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Веб-сторінкаДата народження: 22 серпня 1981р.Відомості на момент обрання: освіта вища, професор кафедри менеджменту ім. професора Й.С. Завадського, Національний університет біоресурсів і природокористування України, безпартійнa, проживає в місті Києві, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "СЛУГА НАРОДУ".
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика