Опозиція підтримуватиме все, що стосується євроінтеграції - Геращенко

Опозиція постійно демонструє свою готовність підтримувати все, що стосується євроінтеграції.
 
Про це у коментарі Gazeta.ua сказала народний депутат від фракції УДАР Ірина Геращенко.
 
Вона наголосила, що Україна має до середини травня виконати певні зобов'язань щодо підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом.
 
"Мова іде про травень, тому що у червні буде прийматися рішення щодо технічних можливостей підписання угоди", - пояснила вона.
 
Геращенко підкреслила, що перш за все, важливим моментом цих зобов'язань є ухвалення Верховною Радою низки законів, які наблизять українське законодавство до європейського.
 
"Опозиція у цьому напрямку робить все від неї залежне. Ми готові голосувати за той пакет законопроектів, які прийшли від уряду та президента. Загалом це 8 законопроектів, які розглядаються у парламенті у першому читання (деякі з них вже ухвалено у першому читанні — ред.)", - пояснила нардеп.
 
Водночас, вона підкреслила, що всі ці законопроекти необхідно ще удосконалювати.
 
"У той же час, ми говоримо, що ці закони є не те що недосконалі, а просто непрофесійно виписані. Те саме говорить і більшість. Так на Комітеті з питань євроінтеграції ми розглядали декілька законопроектів і частину з них не було підтримано. В них треба вносити певні зміни, щоби вони не тільки за назвою, а й за своїм змістом відповідали європейським стандартом. Зокрема це закони, направлені на боротьбу з корупцією. Щоби вони ставали інструментом боротьби з корупцією, а не фіскальним методом чергового тиску, на все, що рухається в Україні", - підкреслила Геращенко.
 
Вона додала: "Друге, на чому наполягає опозиція — це те, що закони мають прийматися у легітимний спосіб. Бо європейський принцип — це парламент, який працює, а не який симулює роботу. Він не може жодні важливі закони приймати на так званих "виїзних" засіданнях двох фракцій".
 
Парламентар запевнила, що опозиція, у свою чергу, готова підтримувати всі законопроекти, які потрібні для євроінтеграції країни.
 
"Опозиція не словом, а ділом демонструє свою готовність підтримувати все, що стосується євроінтеграції. Бо якщо ми подивимося, як було проголосовано заяву на підтримку євроінтеграції, і угоду щодо лібералізації візового режиму, то це було підтримано трьома опозиційними фракціями. Інакше у більшості просто не було б голосів. Тобто, ми демонструємо, що ми готові це все підтримувати", - підкреслила Геращенко.

Gazeta.ua

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Для тих, хто хоче бути професіоналом у політиці. Створено в рамках проекту "ПУЛ жінок".
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Член Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації Веб-сторінкаДата народження: 10 лютого 1969р.Відомості на момент обрання: освіта вища, експерт, громадська спілка "Хай-тек офіс Україна", безпартійнa, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 128.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика