Позбавлення Росії права вето в Радбезі ООН дозволить організації зберегти статус світового арбітра – Фріз

Народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка», Голова підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз вважає, що заява постійного представника РФ при ООН Віталія Чуркина щодо вето Росії на резолюцію Ради Безпеки ООН про створення Міжнародного трибуналу з розслідування загибелі рейсу МН-17 свідчить про визнання Росією провини за збиття цивільного літака.

«Кремль усвідомлює, що система прийняття рішення Радбезу ООН дозволяє заблокувати будь-яке рішення та вивести Росію з-під будь-яких міжнародних санкцій, – зазначила Ірина Фріз на своїй сторінці у Facebоok. – Втім, збиття рейсу МН-17 може стати відправною точкою для зміни системи прийняття рішень, що стала неадекватною геополітичній ситуації у світі. Позбавлення права вето постійного члена Радбезу ООН дозволить зберегти саму інституцію ООН та запобігти сценарію Ліги Націй, яка у свій час втратила значення світового арбітра».

Депутат відзначила, що позиція РФ щодо МН-17 поставила на порядок денний адекватність безпекової системи стримання та противаг: «Сьогодні Росія, як країна-агресор, не повинна мати право спекулювати застосуванням вето, щоб виправдати вчинені нею злочини проти людства, тим самим підриваючи правила світової безпеки».

Блок Петра Порошенка

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Як долати сексизм? Як реагувати на агресію? Як тримати удар? Як самій не зіпсувати свій імідж? Що таке чорний піар, чи варто з ним боротися і як на нього реагувати? Про це розповідають експерти у фільмі «Жінки в політиці. Основні небезпеки»
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Член Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Веб-сторінкаДата народження: 11 лютого 1976р.Відомості на момент обрання: освіта вища, виконавчий директор, благодійна організація "100 % життя. Київський регіон", безпартійнa, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 89.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика