Позиція ЄС щодо «Південного потоку» незмінна – Могеріні

Євросоюз інтенсифікує роботу з диверсифікації шляхів і джерел постачання енергетичних ресурсів.

Про це заявила у вівторок високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні, коментуючи рішення Росії скасувати проект із будівництва газопроводу «Південний потік», повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«Позиція ЄС щодо «Південного потоку» не змінилася. Йдеться про те, що на території Євросоюзу все має відбуватися із дотриманням правил ЄС, це також стосується й «Південного потоку». А рішення, яке ухвалила учора Росія, лише спонукає нас не лише до диверсифікації шляхів, але й джерел постачання енергоносіїв до ЄС», - заявила Могеріні.

Вона наголосила, що ЄС упродовж найближчих місяців ще інтенсивніше працюватиме над підвищенням енергоефективності та диверсифікації шляхів і джерел енергії.

Як повідомляв Укрінформ, президент РФ Володимир Путін 1 грудня заявив, що Росія зупиняє проект будівництва газопроводу «Південний потік» по дну Чорного моря, оскільки Болгарія досі не надала дозволу на його будівництво.

У свою чергу, віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марош Шевчович заявив у вівторок, що, незважаючи на намір Росії припинити реалізацію проекту «Південний потік», Єврокомісія не скасовуватиме черговий захід щодо урегулювання наявних проблем із цим газопроводом.

УКРІНФОРМ

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Для тих, хто хоче бути професіоналом у політиці
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Член Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Веб-сторінкаДата народження: 15 квітня 1982р.Відомості на момент обрання: освіта вища, голова правління, громадська організація "ДІДЖИТАЛ ОСВІТА", член ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ", проживає в місті Києві, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "СЛУГА НАРОДУ".
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика