Спіріна: Відхід з ринку України іноземних фармвиробників - серйозна проблема

Народний депутат від Компартії Ірина Спіріна впевнена, що вихід з ринку України іноземних фармвиробників - серйозна проблема. Тим часом український фармацевтичний ринок продовжує втрачати імпортні ліки у зв'язку з відмовою Держлікслужби визнавати їх міжнародні сертифікати GMP.

Ситуація з різким звуженням ринку імпортних препаратів в Україні, в тому числі пропажею незамінних ліків і якісних генеричних препаратів, є проблемною.

"Я як лікар з багаторічним досвідом можу сказати, що те, що роблять зараз з імпортними ліками - це біда . Адже є імпортні ліки, аналогів яким на вітчизняному ринку просто немає. Це не означає, що у нас все так просто, проте це треба визнати. Адже ця індустрія у нас не настільки розвинена. Тому не можна відмовлятися від препаратів провідних іноземних фармацевтичних підприємств" , - сказала Спіріна.

Нагадаємо, що з 1 березня 2013 р. Державна служба України з лікарських препаратів почала видачу ліцензій на провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів. Цей захід передбачає, що всі виробники лікарських препаратів повинні пройти спеціальну сертифікацію своїх виробничих потужностей в Україні. У зв'язку з цим за І півріччя 2013 р. кількість виробників на фармринку впало на 23%.

Зазначимо, до компетенції глави Держлікслужби України Олексія Соловйова входить видача дозволів для доступу необхідних препаратів на ринок України.

РБК-Україна
 

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Для тих, хто хоче бути професіоналом у політиці.
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань бюджету. Дата народження: 1 листопада 1978р. Відомості на момент обрання: освіта вища, адвокат, адвокатське об’єднання "Копанчук та Партнери", безпартійнa, проживає в місті Хмельницькому, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "СЛУГА НАРОДУ".
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика