Затриману СБУ головреда газети, що керувала піаром ДНР, доправили до Києва

Служба безпеки України повідомляє, що затриману 3 серпня Олену Блоху, головного редактора видання Донецької міськради «Муніципальна газета», що очолювала Департамент зв'язків з громадськістю самопроголошеної ДНР, доправили до Києва. Про це повідомляє прес-центр СБУ на офіційному сайті відомства.

Як зазначили у відомстві, стосовно жінки 27 лютого розпочали кримінальне провадження за ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Олена Блоха була затримана у Маріуполі, коли намагалася виїхати на територію Криму. Затриманій було вручено підозру у скоєнні злочину.

Наразі Олену Блоху доправлено до Києва, де суд розгляне питання щодо обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії у даній справі.

Видання «Корреспондент» нагадує, що 25 травня Олена Блоха заявила про свій вихід зі складу уряду ДНР у зв'язку з випадками погроз і нападів на журналістів з боку сепаратистів. «Рішення прийнято. Я виходжу з процесу. Низка подій останнього тижня не дозволяють мені і далі продовжувати спілкування з керівництвом ДНР», - написала вона у своєму Facebook.

Екс-урядовця обурило те, що збройні активісти приходять у редакції, друкарні, телеканали Донецької області і вимагають «змінити редакційну політику», вилучають тиражі, загрожують співробітникам. Олена Блоха заявила, що «подібні дії з боку представників ДНР не можуть відповідати принципам демократії і свободи слова. Тому виконати поставлене переді мною завдання - налагодити роботу прес-служби ДНР, в таких умовах не уявляю можливим». При цьому вона зазначила, що вона може відновити свою роботу в прес-службі ДНР, якщо зміниться ставлення до її колег-журналістів.

Телекритика

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Проект "Створення політичного українського лобі жінок" представляє мотиваційний ролик для жінок та дівчат
Жінки-народні депутатки
Суб’єкт висування - політична партія Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», обрана в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика