Екс-глава МЗС Канади Христя Фріланд стала віце-прем'єром

Колишня глава канадського МЗС Христя Фріланд у складі нового уряду обійняла посаду віце-прем'єра, повідомила в четвер газета The Globe and Mail.

"Ми з Христею тісно працювали над деякими важливими справами, які стоять перед Канадою та світом, вони, відверто кажучи, зачіпають національну єдність, енергетику та навколишнє середовище, зачіпають відносини між усіма провінціями та регіонами країни - це буде надзвичайно важливо тоді, коли ми бачимо абсолютно різні точки зору у всій країні", - заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, високо при цьому оцінюючи роботу Фріланд.

Зазначається, що колишня глава МЗС Канади також відповідатиме за відносини між Канадою та США та за рішення регіональних проблем.

Христя Фріланд із материнської лінії має українське коріння.

На початку кар'єри Фріланд працювала журналістом в Україні та була стрингером для низки англомовних видань.

Вона неодноразово заявляла, що Канада та її союзники непохитні у підтримці суверенітету України та її територіальної цілісності. Вона зазначала, що Росія може знову стати членом G8 за умови повернення Криму Києву та припинення конфлікту на сході України.

Трюдо напередодні представив новий кабінет із 36 міністрів, четверо з яких мають індійське походження.

Главою МЗС призначено фахівця з міжнародної торгівлі та міжнародного адвоката Франсуа-Філіпа Шампаня, член палати громад Білл Морно обійняв посаду міністра фінансів, міністр національної оборони Канади Хардж Саджан зберіг посаду.

Ліберальна партія чинного прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо виграла загальні вибори у Канаді у жовтні.

Він очолює уряд ліберальної меншини.

Інтерфакс-Україна

22-11-2019

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Що таке імідж і з чого він складається? Які шляхи його формування? Як правильно формувати позитивний імідж? На що і на кого орієнтуватися? Яких помилок слід уникати у формуванні та підтриманні свого політичного іміджу? Про зовнішність, репутацію та поведінку розповідають експерти у фільмі «Жінки в політиці. Імідж»
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Член Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Веб-сторінкаДата народження: 24 жовтня 1994р.Відомості на момент обрання: освіта вища, тимчасово не працює, безпартійнa, проживає в місті Харкові, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 94.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика