ЄС готує конкретні заходи: Федеріка Могеріні зробила заяву щодо ситуації на Азові

ЄС розглядає різні заходи з підтримки регіонів, що зіткнулися з труднощами при перевезенні вантажів в районі Азовського моря, заявила глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні на прес-конференції за підсумками зустрічі глав МЗС ЄС.

"Ми разом з членами ЄС розглядаємо конкретні заходи з підтримки, які можна додати для допомоги регіонам, яких більшою мірою торкнулися обмеження на вантажні перевезення поблизу Азовського моря", - сказала Федеріка Могеріні.

Федеріка Могеріні зазначила, що вона обговорювала з головою МЗС України Павлом Клімкіним і членом Європейської комісії з питань розширення Йоханнесом Ханом проекти, які ЄС може підтримувати і фінансувати, щоб допомогти регіону, "найбільш постраждалому від обмежень на вантажоперевезення поблизу Азовського моря".

"Ми розглядали різні варіанти, причому дуже конкретні", – зазначила Федеріка Могеріні.

Вона нагадала, що минулого тижня зустрічалася з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим у Мілані. На зустрічі Федеріка Могеріні висловила "ясну і спільну позицію 28 країн-членів ЄС, які очікують, зокрема, що Росія звільнить захоплені судна й екіпаж (...) а також те, що Росія забезпечить безперешкодний і вільний прохід (судів – Ред.) через Керченську протоку і Азовське море".

Нагадаємо, 25 листопада Росія несподівано перейшла в "наступ" у Керченській протоці, напавши на українські кораблі МБАК "Бердянськ", РБК "Яни Капу" і МБАК "Нікополь". Корабель ФСБ РФ спочатку протаранив український буксир, після цього агресор ще відкрив вогонь, в результаті чого поранення отримали шість українських моряків. Також було захоплення кораблів і 24 члени екіпажів виявилися в заручниках. Читайте детальніше хроніку подій і як Україна відповіла на агресію Росії.

Як розповідали раніше в СБУ, росіяни напали на українців десятьма кораблями, гелікоптерами і літаками. У спецслужбі також вказали, що один з російських штурмовиків використовував проти українських катерів дві бойові некеровані ракети. В результаті було поранено членів екіпажу.

Сегодня

11-12-2018

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Проект "Створення політичного українського лобі жінок" представляє ще один мотиваційний ролик для жінок та дівчат
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Член Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Веб-сторінкаДата народження: 23 жовтня 1980р.Відомості на момент обрання: освіта вища, завідувач сектору, департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції у Харківській області, безпартійнa, проживає в місті Харкові, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "СЛУГА НАРОДУ".
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика