Геращенко надіслала у РФ лист із проханням надати відповідь про можливість обміну 23 росіян на українських політв'язнів

Перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко повідомила, що надіслала представникам РФ у підгрупах тристоронньої контактної групи лист із прізвищами 23 росіян із проханням надати Україні відповідь про можливість їх обміну на українських політв'язнів. Про це вона повідомила у Facebook.

Геращенко зазначила, що російські відомства і чиновники вже неодноразово "відфутболювали" питання про обмін утримуваними особами.

"Футбол "по-русски" – це відфутболювати своїх громадян, викидати їх в утиль як здуті і використані, уже не потрібні м'ячі. У Мінську представник РФ у тристоронній контактній групі Борис Гризлов і росіяни в гуманітарній групі заявляють, що доля 23 засуджених потіряшок і терористів – це не тема мінських переговорів. У Москві прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков говорить, що це "предмет роботи спеціальної групи", – розповіла Геращенко.

Депутат додала, що вона звернулася до Міністерства закордонних справ України з проханням продублювати її лист у російське зовнішньополітичне відомство.

Геращенко підкреслила, що Україна сподівається на швидку відповідь РФ.

"Ми своїх не кидаємо. Росія своїх футболить. У цьому і різниця, у цьому і проблема", – резюмувала вона.

4 квітня Україна в Мінську заявила про готовність передати 23 росіян, засуджених за злочини проти територіальної цілісності, в обмін на українських політв'язнів. 18 квітня Геращенко заявила, що російські представники в Мінську не "виявляють інтересу" до цих людей.

Гордон

07-06-2018

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Як готуватися до виступів та зустрічей, як правильно їх проводити, як домагатися свого під час переговорів? Як переконувати і схиляти на свій бік. Як боротися із хвилюванням? Жестикуляція та міміка, правила спілкування. Про це та інше розповідають експерти у фільмі «Жінки в політиці. Риторика і переговори»
Жінки-народні депутатки
Член депутатської Фракції Політичної Партії "ГОЛОС" у Верховній Раді України дев'ятого скликання
Член депутатської Фракції Політичної Партії "ГОЛОС" у Верховній Раді України дев'ятого скликання Член Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Веб-сторінкаДата народження: 2 жовтня 1985р.Відомості на момент обрання: освіта вища, фізична особа – підприємець, член Політичної Партії "ГОЛОС", проживає в місті Вінниці, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 5.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика