Росія має без жодних умов звільнити українських моряків - Могеріні

Росія має негайно та без жодних умов звільнити захоплені біля Керченської протоки українські кораблі та українських моряків.

Про це заявила високий представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріка Могеріні під час 25-го засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ у Мілані.

"Ми закликаємо усі сторони продемонструвати крайню стриманість з метою досягнення негайної деескалації. Ми закликаємо Росію негайно та безумовно звільнити затримані кораблі, їх екіпаж та обладнання. Ми очікуємо, що Росія забезпечить безперешкодний та вільний прохід через Керченську протоку відповідно до міжнародного права", - заявила Могеріні.

Вона нагадала, що серед принципів, які лягли в основу створення ОБСЄ – повага до територіальної цілісності та політичної незалежності кожної країни, повага до міжнародного права та міжнародних угод, зобов’язання уникати військової конфронтації та просувати роззброєння.
 
"Ці основоположні принципи ОБСЄ досі залишаються головним шляхом з побудови довіри між нами та збереження миру і безпеки в Європі. Ми усі погодилися, що порушення цих принципів матиме лише негативні наслідки для колективної безпеки для усіх нас. Ми маємо визнати, що такі порушення все ще відбуваються у Європі. Недавні події в Азовському морі є причиною нашого глибокого занепокоєння та є ще одним випадком, коли наші спільні принципи порушуються", - заявила високий представник ЄС.

Вона наголосила, що це порушення "відбулося як наслідок незаконної анексії Росією Кримського півострова та показує наскільки небезпечним є шлях, який веде нас далі від спільних принципів, які установлені в Гельсінському заключному акті та Паризькій хартії".

Могеріні додала, що ЄС залишається відданими просуванню стійкого політичного вирішення конфлікту на Сході України відповідно до основоположних принципів ОБСЄ та у повній повазі до суверенітету та територіальної цілісності України.

"Ми продовжуємо закликати до повної імплементації Мінських домовленостей усіма сторонами. І ми чітко дали зрозуміти, що так звані "вибори" на непідконтрольних уряду територіях на Сході України є незаконними та підривають зобов’язання в рамках Мінських угод", - додала вона.

УКРІНФОРМ

06-12-2018

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Проект "Створення політичного українського лобі жінок" представляє мотиваційний ролик для жінок та дівчат
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Член Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Веб-сторінкаДата народження: 7 листопада 1986р.Відомості на момент обрання: освіта вища, фізична особа – підприємець, безпартійнa, проживає в селі Тернівщина Лубенського району Полтавської області, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "СЛУГА НАРОДУ".
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика