Сироїд: «Якщо ми хочемо бути успішною країною – жінки не мають боятися народжувати і не бути заручниками існуючих умов»

Багатодітні родини Києва мають отримати гідні житлові умови, і «Самопоміч» розробила законодавчі ініціативи, як це реалізувати на практиці. Їх презентувала віце-спікер парламенту Оксана Сироїд:

«Наша пропозиція – зобов’язати забудовників віддавати невелику частку житла, яке вони будують, до соціального фонду міста. Щоб місто могло підтримувати багатодітні родини, які потребують покращення житлових умов. Це рішення, яке має буде затверджене парламентом, щоб закріпити цей обов’язок законодавчо. І є ще одне рішення, яке потрібно ухвалити на рівні міста – це порядок виділення такого житла. Це має бути прозоро. Люди мають розуміти, хто і як першочергово може отримати таке житло».

Сьогодні порядок надання житла багатодітним сім’ям непрозорий. Міська влада може різним шахрайським способом житло, яке є, виділяти для своїх, оминаючи тих, хто цього житла справді потребує. А пропозиція «Самопомочі» – це прозорий порядок, де люди самі контролювали б владу, і публічна черга на соціальне житло.

Сироїд пояснює: «Є декілька шляхів для багатодітних родин, і вони можуть використовуватися паралельно. Це і виділення житла як такого, це і кредитування безвідсоткове. Бо багато людей готові платити такий кредит у гривнях, їм просто слід надати таку можливість. Третій шлях – оренда соціального житла. Ті люди, які чекають на поліпшення житлових умов, часто взагалі живуть навіть в нежитлових приміщеннях. І місто має дати умови гідні людини, хай це будуть гуртожитки чи квартири в оренді».

Обидва ці рішення є і потребують негайного ухвалення. Київ – найбагатше місто України, в якому щороку здається в експлуатацію 1 млн кв. м житла. Водночас у Києві є багатодітні родини, які працюють, стараються, але не мають жодної підтримки від громади, щоб жити в нормальних умовах.

Оксана Сироїд підсумовує: «Якщо ми хочемо бути успішною країною – жінки не мають боятися народжувати і не бути заручниками тих умов, в яких вони є сьогодні».

Самопоміч

17-04-2019

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Що таке імідж і з чого він складається? Які шляхи його формування? Як правильно формувати позитивний імідж? На що і на кого орієнтуватися? Яких помилок слід уникати у формуванні та підтриманні свого політичного іміджу? Про зовнішність, репутацію та поведінку розповідають експерти у фільмі «Жінки в політиці. Імідж»
Жінки-народні депутатки
Суб’єкт висування - ПАРТІЯ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА», обрана в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика