Ставнійчук про кандидатів-«гречкосіїв»: Виборець має хоч раз проявити свою позицію

Менталітет українців такий, що, які правила не було би встановлено, кандидати за сприяння виборців порушують виборче законодавство.

Про це в ефірі програми Voxpopuli заявила правник, громадська діячка, член Венеціанської комісії (2009-2013 рр.) Марина Ставнійчук.

Гостя програми прокоментувала заклик глядача, який запропонував знімати із виборчих перегонів тих кандидатів, яких спіймали на підкупі виборців, зазначивши, що таке положення виборчого законодавства в Україні діяло тривалий період.

«І це також не допомогло, на жаль», – зазначила Марина Ставнійчук.

З її слів, менталітет українців такий, що, які правила не було би встановлено, кандидати за сприяння виборців все одно порушать виборче законодавство.

«У нас із вами залишається один вихід – не підтримувати тих людей, які підкуповують виборця. Зрештою, виборець теж повинен проявити хоч раз свою позицію», – вважає Марина Ставнійчук.

Гостя програми нагадала слова Олександра Мороза, який, звертаючись до українців, говорив, мовляв, ви гречку беріть, але голосуйте по совісті.

«Я закликаю вас, можливо, і не брати той кілограм гречки, бо дуже дорого потім наступні п’ять років обходяться ті гривні, які бабуся чи інший виборець взяли від того чи іншого кандидата.

Дивіться на людей, дивіться на їхнє сумління, дивіться на їхній фах, орієнтуйтеся на те, що вони вже у своєму житті зробили і що вони потенційно – їхні знання, їхній досвід, їхнє сумління – можуть дати для того, щоб попрацювати на посту Президента чи на посаді народного депутата, чи депутата місцевої ради для людей», – наголосила Марина Ставнійчук.

На її думку, ситуація в Україні складна, але вона переконана, що професійні і порядні люди в державі є.

«Просто треба народу їх розгледіти і зуміти їх підтримати», – зазначила Марина Ставнійчук.  

ZIK

11-01-2018

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Проект "Створення політичного українського лобі жінок" представляє ще один мотиваційний ролик для жінок та дівчат
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Член Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Веб-сторінкаДата народження: 28 березня 1983р.Відомості на момент обрання: освіта вища, провідний фахівець департаменту навчання і розвитку персоналу, ТОВ "Епіцентр К", член ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ", проживає в місті Тернополі, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 63.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика