Чернівці сьогодні фонтанували ідеями як збільшити представництво жінок у політиці

14 червня 2016 року Чернівецька область долучилася до марафону «круглих столів» та дискусійних клубів, присвячених посиленню ролі жінок у політиці та створенню жіночого політичного лобі в Україні (ПУЛ жінок).

Стратегії збільшення участі жінок у політиці пропонували представниці політичних партій, жінки-кандидати у депутати, громадські активістки і жінки – депутати місцевих рад різного рівня.

За словами виконавчого директора Центру громадської активності «Синергія» Наталії Батракової, одним із пріоритетних напрямів державної політики є гендерна політика і завдання проекту - створити громадянську платформу, яка допоможе збільшити представництво жінок на всіх рівнях прийняття рішень.

У круглому столі взяли участь 35 депутаток та жінок-посадовців різних державних структур і представниць політичних партій.

Як розповіла Наталія Батракова, в обговоренні взяли участь четверо чоловіків. За її словами, на фоні десятків оригінальних ідей, які прозвучали від жінок, чоловіки скромно мовчали.

За словами Батракової, дискусія показала, що найбільше жінкам, які беруть активну участь у громадському та політичному житті краю не вистачає спеціальних знань. Тому навчання, заплановане в рамках нашого проекту буде вкрай на часі.

ДОВІДКА

Проект «Побудова жіночого політичного лобі в Україні» впроваджується  Всеукраїнською організацією «Жіночий консорціум України» за підтримки Фонду Демократії ООН - The United Nations Democracy Fund. Регіональний координатор проекту в Чернівецькій області – Центр громадської активності «Синергія».

Проект впроваджується у 12 областях України та охоплює усі регіони. Він консолідуватиме зусилля громадського сектору, політичних партій та владних інституцій на збільшення кількості жінок-депутаток на місцевому та національному рівнях. Базою лобістської платформи стануть організації Національної Мережі «Жіночий консорціум України», які просувають ідеї рівних прав та можливостей чоловіків та жінок в Україні.

Робота за проектом буде проводитися в трьох основних напрямках:  налагодження діалогу із політичними партіями стосовно їх підтримки жінок-кандидаток;  посилення спроможності жінок брати участь у виборчих процесах; формування розуміння в громадах важливості розширеної участі жінок в політиці.


 

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Для тих, хто хоче бути професіоналом у політиці.
Жінки-народні депутатки
Член депутатської Фракції Політичної Партії "ГОЛОС" у Верховній Раді України дев'ятого скликання
Член депутатської Фракції Політичної Партії "ГОЛОС" у Верховній Раді України дев'ятого скликанняЧлен Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Веб-сторінкаДата народження: 31 березня 1987р. Відомості на момент обрання: освіта вища, фізична особа – підприємець, член Політичної Партії "ГОЛОС", проживає в місті Києві, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 17.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика