Денісова: Всі ветерани війни та учасники АТО будуть захищені державою

«Кабінетом Міністрів України створено Державну службу у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, на яку покладено реалізацію державної політики у сфері соціального захисту всіх ветеранів війни та учасників антитерористичної операції щодо забезпечення їх соціальної та професійної адаптації, психологічної реабілітації, санаторно-курортного лікування, надання технічних засобів, житла, освітніх послуг тощо», - наголосила Міністр соціальної політики України Людмила Денісова на брифінгу у Будинку Уряду 11 вересня.

Міністр представила Голову Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Артура Дерев’янка, який призначений на посаду 10 вересня, та його Першого заступника Любов Яковлеву.

Вона повідомила, що 10 вересня Уряд затвердив Положення про Державну службу у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, де чітко «виписано як, за рахунок чого, яким чином буде забезпечуватися державна політика цієї сфери». Положенням також виписано, що Служба є правонаступником та створена на базі Державної служби з питань інвалідів та ветеранів України і буде розміщена за адресою: м. Київ, Музейний провулок, 12.

За словами Людмили Денісової, «функції розподілені між двома відомствами: Міністерством соціальної політики, яке буде реалізовувати політику стосовно ветеранів праці та інвалідів, та Державною службою з питань ветеранів війни та учасників АТО, яка буде опікуватися виключно цими категоріями громадян». При цьому вона додала, що пізніше планується створити підрозділи цієї Служби у кожному районі та області.

Також, за повідомленням Міністра, Урядом визначено Порядок надання статусу учасника бойових дій особам, які брали безпосередню участь в АТО та (або) забезпечували її проведення. Згідно із ним відповідне рішення приймається міжвідомчою комісією, яка утворюється Державною службою у справах ветеранів війни та учасників АТО із включенням до її складу фахівців Міноборони, МВС, Національної гвардії, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держприкордонслужби та інших відомств та військових формувань, а також представників громадських організацій.

Крім того, Людмила Денісова повідомила, що Міністерством соціальної політики та Державною службою у справах ветеранів та учасників антитерористичної операції буде створено єдиний реєстр учасників АТО. «Тобто, ми будемо намагатися зробити так, щоб жодна людина не залишилася без нашої опіки», - наголосила вона.

За її словами, Уряд також ухвалив постанову з надання послуг позачергового протезування учасникам АТО та за рахунок бюджету, на що збільшено видатки на 279 млн. грн. До того ж, як повідомила Людмила Денісова, Міністерство подало на розгляд Уряду документ, згідно з яким за рахунок бюджету можна буде надавати допомогу в протезуванні за межами нашої держави учасникам АТО, які будуть такої потребувати.

У свою чергу Артур Дерев’янко, який має великий досвід на різних посадах та особисто пройшов афганську війну, запевнив, що докладе максимум зусиль, «щоб люди, які звертатимуться за допомогою, безпосередньо учасники АТО, сім’ї загиблих, всі, хто потребуватиме допомоги, відчували, що держава про них турбується». Він повідомив, що буде створено «єдине вікно», щоб люди могли з будь-якого регіону отримувати вчасно допомогу.

Урядовий портал

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"Член Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Веб-сторінкаДата народження: 23 лютого 1975р.Відомості на момент обрання: освіта вища, генеральний директор Директорату технічного регулювання в будівництві, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, безпартійнa, проживає в місті Києві, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "СЛУГА НАРОДУ".
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика