Депутати від БПП, члени МФО «Рівні можливості», підсумували свою діяльність

Про це народний депутат від Блоку Петра Порошенка, співголова МФО “Рівні можливості” Марія Іонова розповіла у коментарі прес-службі фракції.

“Основними цілями роботи членів МФО «Рівні можливості» є сприяння ґендерній рівності та зміцненню жіночого лідерства, організація ефективної роботи над законодавчими ініціативами в сфері ґендерної рівності, активізація суспільного діалогу щодо просування ґендерної рівності як важливої складової демократизації України”, – зазначила Марія Іонова.

Вона повідомила, що народними депутатами від Блоку Петра Порошенка , членами МФО «Рівні можливості», серед яких Ірина Геращенко,Ірина Фріз, Ірина Луценко, Світлана Заліщук, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Оксана Юринець, Наталія Новак, та ін., було зареєстровано низку законопроектів, спрямованих на адаптацію законодавства України, що стосується захисту прав жінок і створення рівних можливостей до законодавства Європейського Союзу:

- Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків у виборчому процесі)»; (серед авторів М.Іонова, І.Геращенко)

- Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо підвищення народжуваності та престижу батьківства)»(серед авторів М.Іонова, І.Геращенко);

- Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту дітей та підтримки сімей з дітьми»(серед авторів М.Іонова, І.Геращенко, І.Луценко).

Окрім того , 12 лютого 2015 року було прийнято Закон України «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо врегулювання питання відповідальності за вчинення насильства в сім’ї», ініційований, зокрема, членом БПП І.Геращенко.

Парламентар також розповіла, що членами МФО «Рівні можливості» було проведено ряд зустрічей із представниками міжанародних та громадських організацій з приводу налагодження співпраці щодо розширення політичної участі жінок та їхньої економічної діяльності та ряд зустрічей із іноземними експертами щодо стану ґендерної рівності в Україні в цілому, становища внутрішньо переміщених і постраждалих внаслідок конфлікту на сході України жінок та дітей. Цікавими були зустріч зі Спеціальним представником Головування ОБСЄ з ґендерних питань Мелані Вервір; з радником ОБСЄ з ґендерних питань, послом Мирославою Бехам та Главою Спеціальної місії спостерігачів ОБСЄ в Україні, Ертугрулом Апаканом; із канадськими експертами з ґендерних питань М. Ейлвордом та Б. Воронюк .

Народні депутати брали активну участь в екпертних конференціях в Україні та представляли Україну на міжнародних конференціях з ґендерних питань у Польщі, Сербії, Латвії та США. Конференція з питань становища жінок, миру і безпеки, організована ОБСЄ спільно з ООН Жінки у м. Вільнюс (за участі М. Іонової); «Експертна зустріч щодо обговорення успішних практик просування політичної участі жінок в країнах регіону ОБСЄ», м. Варшава (за участі М. Іонової); конференція «Жіноче лідерство в Центральній та Східній Європі та країнах регіону Євразії» у Белграді (за участі М. Іонової та І.Геращенко).

За активну участь у 59-ій сесії Комісії ООН зі становища жінок, яка відбувалась протягом 9-20 березня у Нью-Йорку, члени МФО «Рівні можливості» Ірина Геращенко, Марія Іонова, Ірина Луценко та Світлана Заліщук отримали Відзнаку ґендерної рівноваги від громадської організації «Інформаційно-консультативний жіночий центр» та Міжнародного правозахисного центру «Ла Страда Україна».

“МФО «Рівні можливості» є успішним досвідом міжфракційної роботи членів парламенту щодо ґендерних питань. Ефективна співпраця із закордонними колегами та міжнародними організаціями дозволить МФО «Рівні можливості» досягнути подальших значних результатів роботи”, – констатувала Марія Іонова.

Блок Петра Порошенка

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Проект "Створення політичного українського лобі жінок" представляє мотиваційний ролик для жінок та дівчат
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції Політичної партії "Європейська Солідарність" у Верховній Раді України дев'ятого скликання
Член депутатської фракції Політичної партії "Європейська Солідарність" у Верховній Раді України дев'ятого скликання Голова Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України з Європейським Союзом Веб-сторінка Керівник групи з міжпарламентських зв’язків з Грузією Веб-сторінка Перший заступник співголови групи з міжпарламентських зв’язків з Сполученими Штатами Америки Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Канадою Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Індія Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Польща Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Федеративною Республікою Німеччина Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії Веб-сторінкаДата народження: 5 липня 1972р.Відомості на момент обрання: освіта вища, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України, безпартійнa, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 10.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика