Корчинський: Наступ амазонок

В українській іменник ПОЛІТИКА жіночого роду й жіночого змісту. Янукович зарано зрадів, що проміняв Юльку на тютюн та люльку

Те що в інших державах нудна дипломатична рутина, в Україні карколомний трилер. Інтрига зберігається до останньої хвилини, нерви не витримують, подих перехоплює: підпишуть - не підпишуть, випустять - не випустять, полетів - не полетів, продав - не продав...

Хоча б за це варто любити Неньку! Та її, можливо й не улюбленого, але вповні адекватного сина — Януковича. Його є за що критикувати й навіть ненавидіти, проте, якщо він таки підпише асоціацію, це не виглядатиме так, що він приповз до євробюрократів на колінах. А якщо провалить, це не означатиме, що він став на коліна перед Москвою.

У класичних греків, які лишаються вчителями людства ось уже 2,5 тисячі років, Україна асоціювалася не стільки зі скіфами, скільки з амазонками. Одним з улюблених сюжетів скульптурних груп на фризах та фронтонах грецьких храмів - є війна з амазонками. Греки розуміли, що амазонок треба знищувати, а захоплюватися ними варто, лише коли вони мармурові. Скіфські й половецькі баби наших степів свідчать за те, що десь так розуміли справу й наші варварські предки. Вони лише використовували місцеві більш брутальні матеріали й місцеві, менш витончені, способи амазономахії. Юлю не можна випускати, але їй треба терміново поставити пам'ятник на Майдані Незалежності.

Європейці, які мандрували Україною у XVI-XVII ст.ст., а згодом всі етнографи зазначають неадекватно сильну роль жінки в українському суспільстві. Жінки завжди всім рулили й завжди були відьмами. В той час, коли мудрі європейці від власних тимошенок захищалися за допомогою багать інквізиції, хитрі українці збували юль до султанських гаремів, що зумовило піднесення "нації козаків" й поступовий занепад Порти. Роксолана таки підірвала династію Османів. Якби вона лишилася в Україні, у Сагайдачного відібрали б Росукренерго, а Богдан навіть не пробився б до другого туру.

Якщо ми мріємо колись добити нашого стратегічного партнера, Юлю треба відправляти не до Шаріте, а до кремлівської клініки. Ось уже десять років вона є головною проблемою України і прагне стати проблемою всієї Європи. Це неймовірна інфернальна жінка, вона буде згадуватися майбутніми поколіннями, як українська графиня Дракула, дніпропетровська Клеопатра, харківська Марія Стюарт, стане головним прекрасним зловісним персонажем нашого кінематографу.

Гадаю, саме такі культурологічні асоціації спонтанно виникають в уяві Януковича, коли довгими осінніми вечорами він перелистує безсмертний "Молот відьом" декана Шпренгера та пріора Інститоріса. Він не знає одного — Юля не остання, Ненька продуктивна, батальйон амазонок уже розгортається для наступу на позиції здорового глузду, і їх не спинити! Королевська ще лише прицілюється в потилицю Азарова, Наталка Розинська запрягла в бойову колісницю майора Мельниченка, орфографічний словник української мови стане страшною зброєю в руках Фаріон.

Книжники й фарисеї пишуть, що Фаріон вступила до компартії у 1988 році. Ми всі тоді були молоді та наївні. Я теж того року вступив до Української Гельсинської Спілки.

З точки зору кар'єри в українському націоналістичному русі, вибір Фаріон був вдалішим. А з методологічної точки зору цікаво не те, коли вона стала комуністкою, а коли припинила нею бути - до свого членства у Свободі чи вже після?

Скелети у шафі, темні таємниці минулого, багатоплановість і неоднозначність — ось що творить пекельну енергію та лиховісну привабливість наших політичних примадонн. Хоч би що там не казали, Фаріон лишається найяскравішим депутатом своєї фракції і гарним надбанням української політики.

В українській іменник ПОЛІТИКА жіночого роду й жіночого змісту. Янукович зарано зрадів, що проміняв Юльку на тютюн та люльку.

ТСН

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
З чого і як жінка може почати політичну кар’єру? Що найважливіше на початку? Для чого потрібна команда? Що таке ресурси? Для чого потрібна політична платформа? Для чого взагалі жінкам іти у політику? На ці та інші запитання відповідають експерти у фільмі «Жінки в політиці. З чого почати?» Фільм є частиною циклу з 6 серій, в яких політологи, політтехнологи, фахівці з риторики, переговорів, тайм-менеджменту розповідають про основні моменти, на які має звернути увагу жінка-політик на початку своєї кар’єри. Жінки-депутатки діляться власним досвідом подолання труднощів, які чатують саме на жінку в політиці, і дають низку порад. Фільми створено ВГО «Жіночий консорціум України» за фінансової підтримки Канадського фонду розвитку місцевих ініціатив. Точка зору авторів і героїв фільмів може не співпадати з офіційною позицією Канадського фонду розвитку місцевих ініціатив. Над проектом працювали: Віра Карайчева (авторка ідеї та режисер), Оксана Ярош, Марія Алєксєєнко, Ольга Веснянка, Олег Зорін, Тимур Тарасов, Марія Сулима Висловлюємо подяку за участь у зйомках Тетяні Баєвій, Ірині Бережній, Денису Богушу, Людмилі Богуш-Данд, Катерині Везелевій, Лілії Гриневич, Олегу Демчику, Ользі Денисовій, Лесі Оробець, Нелі Пославській, Альоні Сибіряковій, Михайлині Скорик.
Жінки-народні депутатки
Не входить до складу будь-якої фракції
Не входить до складу будь-якої фракції Член Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Веб-сторінкаДата народження: 21 вересня 1984р.Відомості на момент обрання: освіта вища, викладачка кафедри публічного врядування, Університет "Київська школа економіки", член Політичної Партії "ГОЛОС", проживає в місті Києві, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 16.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика