Королевська: Непрофесіоналізм Кабміну загрожує майбутньому країни

Кабінету міністрів вперто наполягає на проведенні цієї осені свого варіанту «пенсійної реформи». Однак слід розуміти, що основною метою і головним завданням є не поліпшення життя 12 мільйонів українських пенсіонерів, а всього лише отримання чергового кредиту МВФ.

Кабмін як і раніше не може зрозуміти, що для проведення такої масштабної реформи, що зачіпає інтереси мільйонів людей, в країні повинні бути створені необхідні економічні умови.

Суть «пенсійної реформи» проста: виконуючи вимоги МВФ, більше збирати грошей до Пенсійного фонду за рахунок Єдиного страхового внеску і як можна менше з нього грошей витрачати. Зібрати більше - значить потрібно обкласти малий і середній бізнес більшими податками та збільшити ставку ЄСВ, зменшити витрати - означає зменшити кількість пенсіонерів і кількість пенсійних виплат.

«Осучаснення пенсій», про яке так любить говорити Кабмін - не більше ніж політичний піар-хід. Насправді, перерахунок пенсій і їх незначне збільшення ніяким чином не покриє ті інфляційні втрати, які понесли пенсіонери через триразову девальвацію, що сталася в 2014-16 роках і, з урахуванням зростання цін на продукти, ліки, зростання комунальних тарифів, абсолютно не поліпшить життя українських пенсіонерів. Крім того, підвищення пенсій з 1 жовтня в умовах скасування держрегулювання цін неминуче призведе до нового витка інфляції.

Для майбутніх пенсіонерів «реформа» Кабміну означає фактичне зниження пенсій на 30-35%, обмеження права на пільгове пенсійне забезпечення і приховане підвищення пенсійного віку, а деяких випадках - просто позбавлення громадян права на пенсійне забезпечення.

«Членам уряду, як мінімум, слід пройти курси фінансово-економічної грамотності. Пенсійна система України - невід'ємна частина економіки, для її реформування в країні необхідна економічна стабільність, здоровий підприємницький і податковий клімат, виважена оплата праці і виведення зарплат мільйонів громадян з «тіні». Інакше пенсійна реформа - безглузда і неефективна. Безглузді також розмови про «другий етап пенсійної реформи» - вона неможлива в умовах слабкої банківської системи. Але розуміння цих азів недоступне для нинішніх тимчасових правителів з Кабміну», - підкреслила народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Наталія Королевська.

Опозиційний блок

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Лекцію створено в рамках проекту "ПУЛ жінок"
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Член Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Веб-сторінкаДата народження: 7 листопада 1986р.Відомості на момент обрання: освіта вища, фізична особа – підприємець, безпартійнa, проживає в селі Тернівщина Лубенського району Полтавської області, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "СЛУГА НАРОДУ".
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика