Королевська: Уряд схвалив новий порядок перерахунку пенсій

Уряд затвердив новий Порядок березневого перерахунку пенсій, який забезпечить щорічне підвищення виплат 12 млн пенсіонерам. Про це повідомила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська, передає УНН.

"Ще у травні Парламент ухвалив розроблений Мінсоцполітики закон, за яким при щорічному березневому перерахунку пенсій не повинно враховуватися підвищення пенсій у попередньому році, як це було раніше. І саме на виконання цього закону сьогодні Уряд ухвалив Порядок проведення такого перерахунку. Таким чином, понад 12 млн. українських пенсіонерів буде щорічно отримувати підвищення пенсій", - сказала вона.

Н.Королевська пояснила, що для перерахунку пенсії застосовується розмір заробітної плати, з якої призначено (перераховано) пенсію, що склався на 1 березня року, в якому проводиться перерахунок.

"Запропонований нами підхід дозволить ліквідувати розриви у розмірах пенсій та щороку осучаснювати їх розмір, оскільки перерахунок опиратиметься на зростання середньої заробітної плати. Крім того, за наявності коштів у бюджеті Пенсійного фонду, підвищення буде можливим на більше, ніж 20% від такого зростання", - сказала вона.

Н.Королевська відзначила, що ухвалений Порядок перерахунку пенсійних виплат стосується таких видів пенсій: страхових, наукових, військових строкової служби та чорнобильських.

УНН

 

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Як готуватися до виступів та зустрічей, як правильно їх проводити, як домагатися свого під час переговорів? Як переконувати і схиляти на свій бік. Як боротися із хвилюванням? Жестикуляція та міміка, правила спілкування. Про це та інше розповідають експерти у фільмі «Жінки в політиці. Риторика і переговори»
Жінки-народні депутатки
Заступник Голови Верховної Ради України
Політична партія Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Заступник Голови Верховної Ради УкраїниЗаступник члена Постійної делегації у Парламентській асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв'язків з Литовською Республікою Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Королівством Швеція Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Польща Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Королівством Данія Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Австрійською Республікою Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Сполученими Штатами Америки Веб-сторінкаДата народження: 17 листопада 1970р.Відомості на момент обрання: освіта вища, народний депутат України, член політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", проживає в місті Києві, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 5.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика