НАТО повинне забезпечити безпеку на своїх кордонах з РФ - Могеріні

Міністр закордонних справ Італії і новий Верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні переконана, що НАТО повинне забезпечити безпеку всіх своїх членів у світлі російсько-українського конфлікту.

«Є потреба забезпечити, щоб східні члени Альянсу, всі ці країни, які межують з Росією, було впевнені, що ст. 5 (про колективний захист союзників - ред.) - не просто слова», - сказала вона, виступаючи на засіданні Комітету з питань закордонних справ Європарламенту в Брюсселі.

Могеріні нагадала, що саміт НАТО відбудеться 4-5 вересня в Уельсі. При цьому значна частина часу буде присвячена обговоренню ситуації в Україні і відповіді НАТО на дії Росії.

Говорячи про відносини ЄС-Росія, Могеріні ще раз підкреслила, що стратегічне партнерство між двома сторонам завершилося. «Це вибір Москви, насамперед», - зазначила вона.

При цьому глава МЗС Італії переконана в необхідності пошуку політичного вирішення кризи в Україні, підкресливши, що воно повинне базуватися на принципах територіальної цілісності, суверенітеті і незалежності України.

Вона нагадала, що після рішення лідерів країн-членів ЄС в суботу, 30 серпня, зараз триває робота над визначенням нових санкцій відносно РФ.

При цьому, на думку Могеріні, умовами для врегулювання конфлікту є двостороннє припинення вогню, встановлення контролю за кордоном, припинення потоку зброї та військового персоналу через український кордон, звільнення заручників, а також забезпечення необмеженого доступу до місця падіння малазійського авіалайнера «Боїнг 777».

Раніше тактична авіагрупа військово-повітряних сил Канади приступила до несення чергування на військовій базі Шауляй в Литві.

«Канадські військові виконуватимуть функції з охорони кордонів Центральної та Східної Європи в рамках місії НАТО «Балтійська повітряна поліція», - йдеться в повідомленні Міністерства національної оборони Литви.

Угруповання було передислоковане в Литву з Румунії і складається з чотирьох винищувачів F-18 і більше 130 осіб особового складу ВПС Канади. Місія повинна завершитися в грудні поточного року.

Сегодня

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Проект "Створення політичного українського лобі жінок" представляє ще один мотиваційний ролик для жінок та дівчат
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Веб-сторінкаДата народження: 17 травня 1988р.Відомості на момент обрання: освіта вища, старший інспектор з контролю за виконанням доручень відділу цивільних експертів, Центр забезпечення службової діяльності Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України, безпартійнa, проживає в місті Києві, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "СЛУГА НАРОДУ".
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика