Наталія Агафонова: Нам потрібен не Митний союз, а угода з Росією про вільну торгівлю

Україні не вигідно вступати до Митного союзу, натомість необхідно домагатися виконання договору про вільну торгівлю з Росією. Про це заявила в ефірі ТВі народний депутат України Наталія Агафонова.

Представниця «УДАРу» вважає небезпечним підписання політичних угод таємно від громадян, оскільки вони не вигідні українцям. «У нас уже були сумнозвісні харківські угоди, за якими Україна начебто отримала знижку на газ. Однак не всі знають, що в цих угодах так звана «знижка» оформлюється кожного року збільшенням державного боргу», - зауважила політик.

Агафонова нагадала, що Росія нещодавно вступила до СОТ, і згідно вимог цієї організації ціни на енергоносії повинні бути світовими як для внутрішнього, так і для зовнішнього ринку. “Для України це означає, що навіть у разі приєднання до Митного союзу, якщо б ми отримали газ по цінам внутрішнього російського ринку, все одно за кілька років ця ціна підвищиться до світових”, - заявила Агафонова.

Також вона застерегла, що у разі приєднання до Митного союзу Україна не зможе впливати на рішення цього міждержавного утворення. “Можна порівняти Митний союз з акціонерним товариством. Що таке акціонерне товариство? - Це коли кожен учасник має певну частку, і залежно від її розміру впливає на рішення. Нам в цьому акціонерному товаристві відведена роль міноритарія. Росія на даний момент має в Митному союзі 57% “акцій”, а ми - як Казахстан і Білорусь — будемо статистами”, - вважає депутат.

Однак головним недоліком вступу до Митного союзу, на переконання Агафонової, є механізм розподілу прибутків. За її словами, рішення про розподіл дивідендів також ухвалює головний акціонер — той, хто має контрольний пакет. “В Україні на сьогодні 40% надходжень до бюджету формуються за рахунок митних платежів. У разі вступу в Митний союз усі митні збори підуть в спільний кошик, а потім головний акціонер вирішуватиме, яку частку з цих платежів слід віддати міноритаріям, а яку — витратити на інші потреби”, - наголосила Агафонова.

УДАР

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Як долати сексизм? Як реагувати на агресію? Як тримати удар? Як самій не зіпсувати свій імідж? Що таке чорний піар, чи варто з ним боротися і як на нього реагувати? Про це розповідають експерти у фільмі «Жінки в політиці. Основні небезпеки»
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності Веб-сторінкаДата народження: 14 червня 1987р.Відомості на момент обрання: освіта вища, радник з питань підготовки законів, Консультативна місія Європейського Союзу в Україні, безпартійнa, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 47.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика