Опозиція пішла на суттєвий компроміс в питанні Тимошенко - Богословська

Опозиція уперше з початку діяльності парламентської робочої групи, що займається питанням лікування екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном, пішла на суттєвий компроміс.

Про це заявила член фракції Партії регіонів Інна Богословська на засіданні цієї робочої групи в понеділок, повідомляє прес-служба ПР.

"Сьогодні ми уперше за час роботи мали консолідовану позицію опозиції і вони голосують за наші пропозиції. Якби така ситуація була минулого понеділка, закон вже був би готовий, тому що до сьогоднішнього дня опозиція діяла на зрив і абсолютно розрізнено", - сказала вона.

На думку Богословської, робоча група може закінчити роботу над законопроектом про лікування засуджених за кордоном вже в четвер, 21 листопада.

"За моїми розрахунками, якщо ми попрацюємо завтра і в середу весь день, то до четверга ми зможемо вийти на проект закону. У нас, як у членів робочої групи, є усі повноваження для досягнення консенсусу. Ми просунулися в дуже важливих питаннях, зокрема щодо норми про так звану перерву у відбуванні покарання", - розповіла парламентарій.

Вона також вважає, що у зв'язку з підготовкою цього законопроекту вдосконалення потребує Кримінальний процесуальний і Кримінально-виконавчий кодекси. "Обов'язково треба прописати, як має діяти слідство у випадку, якщо людина під час перерви у відбуванні покарання скоїла інший злочин. Що ми маємо у такому разі робити? Вимагати екстрадиції і судити в Україні або залишати там? Ми не маємо відповіді на це питання, але повинні її знайти", - відзначила депутат.

Крім того, додала Богословська, абсолютна більшість членів фракції ПР наполягають на тому, що коли засуджену особу відпускають за кордон на лікування, перед цим вона має компенсувати збитки.

"Компроміс в цьому питанні може бути наступний: приймаючи рішення про перерву у відбуванні покарання, суд може сам визначати, яку частину завданого збитку має компенсувати засуджений перед від'їздом на лікування. Це може бути відшкодування третини або чверті коштів напередодні від'їзду на лікування", - підсумувала депутат.

Як повідомлялося раніше,18 листопада члени робочої групи розглянули запропоновані останнім опозиційним законопроектом зміни до Кримінального кодексу України.

Як відзначила народний депутат від фракції "УДАР" Ірина Геращенко після засідання робочої групи, сьогодні були погоджені технічні зміни в законопроект.

Вони, зокрема, передбачають не зараховувати час перебування на лікуванні за кордоном в загальний тюремний термін; дію законопроекту пропонується розповсюдити тільки на засуджених, захворівших у в'язниці; засудженим пропонують можливість лікуватися лише в тих країнах, з якими є відповідні угоди.

Законопроект про лікування засуджених за кордоном, за словами Геращенко, може бути винесений на розгляд Верховної Ради вже у вівторок.

Gazeta.ua

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Проект "Створення політичного українського лобі жінок" представляє ще один мотиваційний ролик для жінок та дівчат
Жінки-народні депутатки
Член депутатської Фракції Політичної Партії "ГОЛОС" у Верховній Раді України дев'ятого скликання
Член депутатської Фракції Політичної Партії "ГОЛОС" у Верховній Раді України дев'ятого скликання Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації Веб-сторінкаДата народження: 14 жовтня 1985р.Відомості на момент обрання: освіта вища, фізична особа – підприємець, член Політичної Партії "ГОЛОС", проживає в місті Києві, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 3.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика