Польська журналістка написала біографію Тимошенко

За кілька днів до парламентських виборів в Україні у Варшаві презентували книгу польської публіцистки Марії Пшеломєц «Юлія Тимошенко. Незакінчена історія», інформує Українська служба Польського радіо. Це – біографія колишньої прем’єрки, хоча авторка особисто не зустрічалася з Юлією Тимошенко:

– Зустрічі й не могло бути, бо Тимошенко спершу була у в’язниці, а пізніше – в лікарні. Відтак я запропонувала, що напишу запитання на папері, а вона мені відповість на них. Ніби була на це згода – проте я тричі висилала ці питання, і тричі мені казали, що їх не одержали. Відтак надіслала через польське посольство, тоді мені не відповіли взагалі. Остаточно сказали, що Тимошенко не дає інтерв’ю, бо не знає, що це буде за книга, і не має над нею контролю, – пояснила М. Пшеломєц.

Натомість авторка зустрілася з донькою Юлії Тимошенко – Євгенією, а також провела інтерв’ю з низкою українських політиків, зокрема Степаном Хмарою, Андрієм Шевченком, Борисом Тарасюком. Марія Пшеломєц визнає, що багато хто з них зазначив – Юлія Тимошенко не надто щаслива. Як написав у передмові польський євродепутат Павел Коваль, «перед нами – велика біографія однієї з найцікавіших жінок у європейській політиці – а їх не так уже й багато».

Сама пані Пшеломєц порівнює свою героїню з Єкатєріною ІІ та княгинею Ольгою – бо «ніхто стільки не натворив в українській політиці, як вони».

Львівська газета
 

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Для тих, хто хоче бути професіоналом у політиці
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Член Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Веб-сторінкаДата народження: 15 квітня 1982р.Відомості на момент обрання: освіта вища, голова правління, громадська організація "ДІДЖИТАЛ ОСВІТА", член ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ", проживає в місті Києві, судимість відсутня, суб’єкт висування – ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "СЛУГА НАРОДУ".
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика