Політичні сили Вінничини підтримуватимуть ґендерну рівність

Як довго готове українське суспільство нехтувати талантами та професійними здібностями жінок?

"Україна належить до тих небагатьох країн, де представництво жінок у парламенті є надзвичайно низьким (близько 10%). Прогрес у цьому настільки повільний, що українкам знадобиться більше п’ятдесяти років, аби досягти паритету між жінками та чоловіками", - констатувала уповноважена ОБСЄ з гендерних питань Юн Цейтлін.

Підписання МЕМОРАНДУМУ про взаєморозуміння громадських об'єднань та осередків політичних партій у м. Вінниці та Вінницькій області з питань дотримання принципу справедливості, рівності та прозорості під час виборчих перегонів у Вінницькому регіоні та неухильного дотримання Законів України «Про політичні партії» та «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» дає шанс на якісні зміни в нашій країні.

МЕМОРАНДУМ підписали 12 політичних сил у Вінницькій області.

До підписання МЕМОРАНДУМУ долучилась політична сила «Народний Фронт». 

Цей Меморандум про взаєморозуміння встановлює угоду та соціальне партнерство між громадськими об’єднаннями та осередками політичних партій у Вінницький області та м.Вінниці про дотримання принципу справедливості, рівності та прозорості під час виборчих перегонів у Вінницькому регіоні та неухильного дотримання Законів України «Про політичні партії» та «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків».

Відповідно до вище сказаного, щоб підтримати реалізацію цього Меморандуму осередки політичних партій у Вінницькій області зобов’язуються, зокрема: застосувати Статтю 8 п. 10 Закону України «Про політичні партії» таким чином, щоб у кожній п’ятірці кандидатів у депутати включених до виборчого списку партії – частка кандидатів однієї статі складала б не більше 70%; Ввести практику застосування квотного принципу для кандидатів на місцевих виборах, застосувавши принцип «блискавки», де кожен другий чи третій кандидат – представник іншої статі.

Питання залучення жінок до громадського та політичного життя нарівні з чоловіками, -– це питання створення ефективних соціальних структур, що більш дієво реагують на виклики часу, розробляють та втілюють переможні сценарії для України.

ВООГО «Відкрите суспільство»

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Як долати сексизм? Як реагувати на агресію? Як тримати удар? Як самій не зіпсувати свій імідж? Що таке чорний піар, чи варто з ним боротися і як на нього реагувати? Про це розповідають експерти у фільмі «Жінки в політиці. Основні небезпеки»
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Член Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Веб-сторінкаДата народження: 24 жовтня 1994р.Відомості на момент обрання: освіта вища, тимчасово не працює, безпартійнa, проживає в місті Харкові, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 94.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика