У Херсоні знають як посилити роль жінок в українській політиці

Дотримання гендерних квот у виборчому процесі, розробка стратегій підвищення потенціалу жінок – лідерок, врахування проблем та пріоритетів виборців-жінок. Такі та багато інших пропозицій прозвучали під час круглого столу на тему «Для чого в Україні ПУЛ жінок?» (Стратегії розширення участі жінок у політичних процесах), який відбувся у Херсоні 21 червня і був присвячений посиленню ролі жінок у політиці та створенню жіночого політичного лобі в Україні.

«Є декілька варіантів для того, щоб досягнути рівності між чоловіками та жінками:
- зміна економічного стану,
- треба зробити так, щоб жінка відчувала себе комфортно та впевнено;
- зробити так, щоб жінка змогла відстоювати свої права та мати свою громадянську позицію», таку думку висловив під час зустрічі заступник директора Департаменту з питань з питань внутрішньої та інформаційної політики; начальник управління внутрішньополітичної дільності Херсонської обласної державної адміністрації Павло Гавриш.

«Жінок у владі дуже мало і ситуація не змінюється. Об`єктивно - жінки мають набагато менше доступу до ресурсів. А от аналізуючи роботу жінок – депутаток діючої ВР, вони вдвічі більше виходять із законодавчими ініціативами, ніж чоловіки. Тому саме політичне лоббі жінок є зараз нагальне на часі», вважає Ольга Жукова експертка з гендерної політики, ГО «Нова Генерація».

«Однією із стратегій збільшення участі жінок у політиці може бути об’єднання в рамках проекту «Побудова жіночого політичного лобі в Україні», який впроваджується у 12 областях України та охоплює усі регіони» – заявила регіональна координаторка південного регіону Олена Микитась.

Учасники та учасниці круглого столу працювали низку пропозицій, які будеть розглянуті під час Першого всеукраїнського Форуму, запланованого на 1-2 липня.

Нагадаємо, Проект впроваджується Всеукраїнською організацією «Жіночий консорціум України» за підтримки Фонду Демократії ООН - The United Nations Democracy Fund. Регіональний координатор проекту в Херсонській області ХОЦ «Успішна жінка».


 

08-11-2017

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Як готуватися до виступів та зустрічей, як правильно їх проводити, як домагатися свого під час переговорів? Як переконувати і схиляти на свій бік. Як боротися із хвилюванням? Жестикуляція та міміка, правила спілкування. Про це та інше розповідають експерти у фільмі «Жінки в політиці. Риторика і переговори»
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції Політичної партії "Європейська Солідарність" у Верховній Раді України дев'ятого скликання
Член депутатської фракції Політичної партії "Європейська Солідарність" у Верховній Раді України дев'ятого скликанняЧлен Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики Веб-сторінкаЧлен групи з міжпарламентських зв’язків з Державою Катар Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Японією Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Сполученими Штатами Америки Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Королівством Норвегія Веб-сторінкаДата народження: 23 жовтня 1977р.Відомості на момент обрання: освіта вища, народний депутат України, безпартійнa, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 16.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика