Амбасадорка Німеччини в Україні: Ми всі працюємо над підготовкою зустрічі в нормандському форматі

Наразі триває активна робота над тим, щоб зустріч у нормандському форматі з урегулювання ситуації на Донбасі стала можливою. Про це в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" 20 жовтня заявила амбасадорка ФРН у Києві Анка Фельдгузен. 

"Президент [України Володимир Зеленський] правильно сказав: ми всі працюємо над цим. Прогрес дуже повільний, але це тривалий процес. Я думаю, що українська сторона набагато активніше бере участь у тристоронній контактній групі, має багато ідей, як можна подолати такі блокади. Мої колеги в Берліні намагаються їх підтримувати. Не допомагає те, що учасники ТКГ наразі тільки в онлайн-режимі зустрічаються. У таких переговорах найбільший прогрес робиться "в коридорах". Через пандемію нині це справді дуже складно, але ми всі інтенсивно над цим працюємо", – сказала дипломатка.

Амбасадорка підкреслила, що Німеччина і далі працюватиме й у мінському, і в нормандському форматах, щоб війна на Донбасі закінчилася.

2014 року, відразу після анексії Криму, Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.

Переговори про врегулювання конфлікту ведуть у межах тристоронньої контактної групи в Мінську (Україна – ОБСЄ – Росія) і "Нормандської четвірки" (Україна – Німеччина – Франція – Росія).

9 грудня 2019 року в Парижі відбувся перший протягом трьох років саміт лідерів "Нормандської четвірки" – України, Франції, Німеччини та Росії, присвячений урегулюванню конфлікту на Донбасі.

У підсумковому комюніке написано, що сторони домовилися про припинення вогню, відкриття нових пунктів пропуску, обмін утримуваними особами за формулою "всіх на всіх" до 31 грудня 2019 року, розведення сил та засобів на трьох нових ділянках на Донбасі, продовження на рік дії закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" і розширення мандата спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Домовленості було виконано частково, зокрема двічі відбувся обмін утримуваними особами.
 
Гордон

21-10-2020

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Як готуватися до виступів та зустрічей, як правильно їх проводити, як домагатися свого під час переговорів? Як переконувати і схиляти на свій бік. Як боротися із хвилюванням? Жестикуляція та міміка, правила спілкування. Про це та інше розповідають експерти у фільмі «Жінки в політиці. Риторика і переговори»
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції Політичної партії "Європейська Солідарність" у Верховній Раді України дев'ятого скликання
Член депутатської фракції Політичної партії "Європейська Солідарність" у Верховній Раді України дев'ятого скликанняЧлен Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики Веб-сторінкаЧлен групи з міжпарламентських зв’язків з Державою Катар Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Японією Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Сполученими Штатами Америки Веб-сторінка Член групи з міжпарламентських зв’язків з Королівством Норвегія Веб-сторінкаДата народження: 23 жовтня 1977р.Відомості на момент обрання: освіта вища, народний депутат України, безпартійнa, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 16.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика