Денісова просить Червоний Хрест перевірити обставини вбивства трьох українців у колонії в ОРДЛО

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала керівництво Міжнародного комітету Червоного Хреста направити своїх представників до Кіровської виправної колонії №33 на тимчасово окупованій території Донецької області для розслідування обставин вбивства трьох громадян України.
 
Про це Денісова повідомила у Телеграмі.

"Отримала шокуючу звістку про вбивство наших співгромадян в Кіровській виправній колонії №33, яка розташована на тимчасово окупованій території Донецької області. Всі загиблі були засудженими до початку військової агресії на сході. Один із вбитих звертався до мене із заявою перевести його для відбування покарання на підконтрольну уряду України територію", - повідомила Денісова.

За її словами, процес переведення осіб з непідконтрольних територій заблокований окупаційною владою. Передача засуджених з тимчасово окупованої території Донецької області не здійснюється з початку 2019 року, що зробило їх заручниками ситуації.

"Наслідком зупинення процесу переведення стало порушення права на життя та безпеку наших співгромадян, які перебувають в місцях несвободи на непідконтрольних територіях. І сьогодні через злочинну бездіяльність окупаційної адміністрації троє із них були вбиті", - заявила Денісова.

На переведення з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей чекають 450 громадян України, серед них 70 довічників.

"Прошу керівництво Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні терміново направити представників субделегації МКЧХ у Донецьку до Кіровської виправної колонії №33 з метою перевірки обставин загибелі українських громадян та стану додержання прав інших утримуваних осіб", - закликала Денісова.
 
Вона також звернулась до представника України в робочій підгрупі із гуманітарних питань у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях Галини Третьякової та координатора в цій підгрупі від ОБСЄ Шарлотти Реландер терміново вжити заходів для реагування на факт вбивства українських громадян та розблокування процесу переміщення 450 засуджених осіб.

"Наголошую, що цей процес має бути невідкладно відновлений, адже під загрозою життя сотень наших співгромадян", - наголосила Денісова.

9 серпня Різаєва повідомила про вбивство трьох засуджених громадян України в колонії так званої "ДНР".

За її даними, один із трьох убитих громадян - чемпіон України, дзюдоїст із Запоріжжя Євген Сотников, раніше засуджений за вбивство 18-річного хлопця. Також відоме прізвище ще одного вбитого засудженого громадянина України, а про третього - нічого невідомо.

УКРІНФОРМ

10-08-2021

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Проект "Створення політичного українського лобі жінок" представляє ще один мотиваційний ролик для жінок та дівчат
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Член Комітету Верховної Ради України з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України Веб-сторінкаДата народження: 20 червня 1979р.Відомості на момент обрання: освіта вища, менеджер готельного бізнесу, ТОВ "Бізнес-центр "Буковина", безпартійнa, проживає в місті Чернівцях, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 67.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика