Денісова заявила, що готова сприяти поверненню полонених з ОРДЛО і "без посередництва"

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова висловила свою готовність сприяти поверненню полонених українців, про повернення яких сьогодні поширили заяви з ОРДЛО, а також до наступних кроків для продовження процесу взаємного звільнення громадян без будь-якого посередництва. Про це вона написала у Facebook.

"Щодо заяви так званих представників “ДНР” та “ЛНР” Наталії Никонорової та Владислава Дейнего повідомляю наступне: як Уповноважений ВРУ з прав людини вітаю рішення передати на підконтрольну уряду України територію деяких незаконно утримуваних наших співгромадян. Висловлюю свою готовність сприяти поверненню наших громадян, про яких йшла мова у вищезгаданій заяві, а також робити наступні кроки для продовження процесу взаємного звільнення громадян без будь-якого посередництва", - зазначила Омбудсмен.

При цьому вона зауважила, що робота щодо звільнення усіх незаконно утримуваних громадян України, які перебувають в місцях несвободи на території РФ, тимчасово окупованого Криму та частині Донбасу "щоденно здійснюється Офісом Президента України, Офісом Уповноваженого та представниками української сторони у рамках ТКГ".

Нагадаємо, глава української делегації Леонід Кравчук прокоментував повідомлення у ЗМІ про "...повернення утримуваних українських громадян з території тимчасово окупованих районів ОРДЛОУ". За його словами, приватні особи не мають повноважень втручатися у врегулювання збройних конфліктів.

Як повідомлялося сьогодні у ЗМІ, ватажки "ДНР/ЛНР" заявили про передачу Україні полонених при посередництві одного із нардепів ВР.

Нагадаємо, під кінець минулого року у російських ЗМІ з’явилась інформація про те, начебто Росія і ватажки “Л/ДНР” відмовилися від пропозиції України провести обмін утримуваними особами до Нового року. У ТКГ тоді пояснили новини про зрив обміну утримуваними на Донбасі. Обмін так і не відбувся.

Востаннє обмін утримуваними на Донбасі відбувся 16 квітня 2020 року. Тоді в Україну повернулися 20 бранців. 

УНН

18-01-2021

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Цикл об’єднує поради експертів та історії успіху народних депутаток та жінок-лідерок.
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Член Комітету Верховної Ради України з питань цифрової трансформації Веб-сторінкаДата народження: 10 лютого 1969р.Відомості на момент обрання: освіта вища, експерт, громадська спілка "Хай-тек офіс Україна", безпартійнa, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 128.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика