Депутатка Юлія Клименко: Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України - бюджетний дармоїд

Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України є фактично клоном Мінекономіки та бюджетним "дармоїдом". Таку думку у коментарі УНН висловила народна депутатка Юлія Клименко.

"Це міністерство, з бюджетом більше 160 млн грн, фактично є клоном Міністерства економіки і бюджетним "дармоїдом". Окрема історія — минуле його очільника Уруського — керівника "Прогрестех-Україна", частини Progresstechgroup, власником якої є росіяни. З таким конфліктом інтересів не те, що до стратегічних, але й до легкої промисловості допускати не можна", - впевнена нардепка.

Крім того, Клименко вважає, що очільник Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України віце-прем'єр-міністр Уруський не повинен втручатися у діяльність підприємств, адже не має для цього повноважень.

"Створення Міністерства стратегічних галузей, як і призначення віце-прем’єра Уруського, було помилкою із першого дня. Оскільки 80% цих підприємств давно знаходяться у приватних руках. Такі, наприклад, як "Мотор Січ" або у складі державних холдингів — таких як "Укроборонпром", до яких пан Уруський не має ні прав, ні повноважень", - зазначила вона.

Нагадаємо, за майже п'ять місяців із дня створення, штат Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України не заповнений, працює всього 7 людей: сам Уруський, його міністри та радники. Конкурси на відповідні посади так і не були оголошені.

Раніше журналіст Юрій Бутусов зазначив, що віце-прем’єр-міністр Уруський став протокольною фігурою і займається речами за межами своєї компетенції замість того, щоб розробляти державну політику та формувати ефективне міністерство-регулятор.

УНН

12-11-2020

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Для чого політику потрібен самопіар? Як правильно рекламувати себе та свою діяльність? Як і для чого жінка-політик має використовувати інтернет-медіа? Як і для чого співпрацювати із журналістами? Як привертати до себе увагу? Відповідають експерти у фільмі «Жінки в політиці Самореклама і ЗМІ».
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції Політичної партії "Європейська Солідарність" у Верховній Раді України дев'ятого скликання
Член депутатської фракції Політичної партії "Європейська Солідарність" у Верховній Раді України дев'ятого скликання Член Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Веб-сторінкаДата народження: 18 лютого 1984р.Відомості на момент обрання: освіта вища, доцент кафедри міжнародних відносин і дипломатичної служби, Львівський національний університет імені Івана Франка, член Політичної партії "Європейська Солідарність", проживає в місті Львові, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 5.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика