Геращенко проаналізувала список осіб, з якими хоче зустрітися Москалькова

Список в'язнів, з яким МЗС РФ звернувся до України, буде перевірено стосовно громадянства тих осіб, яких має намір відвідати уповноважений з прав людини в Російській Федерації Тетяна Москалькова на території України. 

Про це повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську, перший віце-спікер Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook. 

"Я уважно проаналізувала той список, з яким через дипломатичну ноту МЗС РФ звернулося в наше МЗС з проханням допустити Москалькову. Серед 50 прізвищ - півтора десятка українців, які воювали на Донбасі чи готували теракти. Чи означає це, що у них подвійне громадянство, як у Вишинського? Тепер будемо перевіряти", - зазначила вона.

Геращенко додала, що Сенцов - український кримчанин, якого "РФ насильно вважає своїм громадянином і нав'язує громадянство як каторгу, як кріпацтво, як камінь на шию".

"Людмила Денісова, до речі, теж українська кримчанка. І тут російська, повністю залежна від Кремля фурія - обмудсвумен, справедливо зазначає, що Люда - не громадянка РФ. Але тому, мовляв, її не пустять до Сенцова. А до Романа Сущенка не пустили через те, що не пройшли слухання судів всіх інстанцій. А до Балуха чому прогнозовано не пустять? А до Гриба, Карпюка, Клиха? Кредо і політика Росії - суцільна брехня", - підсумувала вона. 

Як повідомляв Укрінформ,  28 червня український омбудсмен Людмила  Денісова та  російський омбудсмен Тетяна  Москалькова прибули в регіон, де знаходиться колонія, в якій перебуває Сенцов, одночасно. Однак до колонії український уповноважений з прав людини прибула раніше за свою колегу. Але її до Сенцова не пустили.

Водночас Москалькова зустрілася з українським політв'язнем Олегом Сенцовим. За її словами, стан здоров'я його в цілому задовільний, але у зв'язку з його голодуванням залишаються побоювання.
 
Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями. Вона так і не змогла відвідати жодного з них.

Незаконно засуджений в РФ за сфабрикованими обвинуваченнями в терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів в РФ.

В цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

УКРІНФОРМ

29-06-2018

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Що таке імідж і з чого він складається? Які шляхи його формування? Як правильно формувати позитивний імідж? На що і на кого орієнтуватися? Яких помилок слід уникати у формуванні та підтриманні свого політичного іміджу? Про зовнішність, репутацію та поведінку розповідають експерти у фільмі «Жінки в політиці. Імідж»
Жінки-народні депутатки
Суб’єкт висування - ПАРТІЯ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА», обрана в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика