Герасим’юк пояснила, коли спливають повноваження членів Нацради

Згідно з Конституцією України, каденція членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення закінчується тоді, коли їх буде звільнено постановою Верховної Ради.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила перший заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк.

"Вони хочуть скасувати всі наші рішення, я так розумію, але Конституція чітко каже: каденція закінчується тоді, коли постановою нас звільнять", - сказала Герасим'юк, коментуючи повідомлення про позов телерадіоорганізацій, які здійснюють мовлення під емблемою "112 Україна", щодо встановлення відсутності повноважень у трьох членів Нацради - Ольги Герасим'юк, Олександра Ільяшенка та Олега Черниша.

Вона також зазначила, що дізналася про цей позов зі ЗМІ.
 
"По-перше, ще не прийшло повідомлення, сьогодні наші юристи будуть дізнаватися. А по-друге, що прокоментувати? Наша каденція закінчується тоді, коли Верховна Рада ухвалить про нас постанову. Ми на це очікуємо. Постанова буде - каденція завершена", - уточнила Герасим'юк.

Як повідомляв Укрінформ, телерадіоорганізації, які здійснюють мовлення під емблемою «112 Україна», просять Окружний адміністративний суд міста Києва визнати відсутність в Ольги Герасим’юк, Олександра Ільяшенка та Олега Черниша повноважень членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Крім того, позивачі просять визнати протиправними дії членів Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольги Герасим’юк, Олександра Ільяшенка та Олега Черниша щодо участі 1 серпня у засіданні Нацради та голосування на даному засіданні за рішення з питань порядку денного, зокрема, і щодо призначення позапланової перевірки позивачів.

Як повідомлялося, термін повноважень трьох членів Національної ради, призначених парламентом, - Ольги Герасим’юк, Олега Черниша та Олександра Ільяшенка, - уже закінчився. Але члени Національної ради працюють доки парламент не ухвалить відповідного рішення. Після цього, за процедурою, має бути оголошено конкурс на заміщення цих посад. Вже після нових призначень обирається голова Національної ради.

УКРІНФОРМ

12-09-2019

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Лекцію створено в рамках проекту "ПУЛ жінок"
Жінки-народні депутатки
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ"
Член депутатської фракції ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" Член Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Веб-сторінкаДата народження: 16 квітня 1991р.Відомості на момент обрання: освіта вища, фізична особа – підприємець, безпартійнa, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 65.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика