Іонова: Росія ніколи не дотримується режиму припинення вогню

Жодні домовленості про режим припинення вогню не виконувалися російської стороною. Про це сказала народна депутатка фракції «Європейська Солідарність» Марія Іонова під час включення на телеканалі «Прямий» з Лисичанська.

«Рішення тристоронньої контактної групи про припинення вогню на Донбасі – дуже непокоїть і війських, і мешканців. Це не випадкове рішення. Ми бачимо, що протягом року не було жодного дня перемир’я. Російська Федерація, Путін постійно порушує домовленості. Також ми бачимо низку поступок, від формули Штайнмаєра до видачі єдиного свідка Цемаха Росії. Поки що Зеленський чітко не говорить і не пояснює чому такі рішення були ухвалені», – сказала вона.

«Тому незрозуміло і неясно, як будуть розвиватися події, чи зможуть наші військові захищати своє життя після рішень про припинення вогню. Вже в липні цифра загиблих і поранених перевищила те, що було в червні. Про що можна говорити? Ми маємо загострення на Сході»,- додала Марія Іонова.

Також народний депутат наголосила, що цинічне вбивство військового медика «не зачепило» ні Верховного Головнокомандувача країни, ні військове керівництво.

«Як можна три дні спостерігати, як вмирає людина, і нічого не зробити для порятунку? Ні Головнокомандувач, ні міністр, ні військове керівництво… Які дії вони здійснили для порятунку? Яка військова операція була проведена?

Якщо Головнокомандувач країни мовчить і нічого не говорить, не скликає Раду Безпеки ООН, не скликає РНБО. Тоді парламент має взяти на себе це і заявити нашим міжнародним партнерам про таке грубе порушення міжнародного гуманітарного права. І вимагати за це посилення санкцій проти РФ», – зауважила Марія Іонова.

ДНІПРОГРАД

28-07-2020

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Проект "Створення політичного українського лобі жінок" представляє ще один мотиваційний ролик для жінок та дівчат
Жінки-народні депутатки
Голова депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" у Верховній Раді України дев'ятого скликання
Голова депутатської фракції політичної партії Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" у Верховній Раді України дев'ятого скликання Член Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Веб-сторінкаДата народження: 27 листопада 1960р.Відомості на момент обрання: освіта вища, народний депутат України, член політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина", проживає в смт Козин Обухівського району Київської області, судимість відсутня, включена до виборчого списку під № 1.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика