Кремль контролює силові структури Білорусі – Фріз про спільні патрулі на українському кордоні

Ініціатива режиму Олександра Лукашенка щодо спільних з Москвою постів технічної розвідки на кордоні з Україною говорить про повну залежність його режиму від Москви.

Про це народна депутатка від “Європейської Солідарності” Ірина Фріз написала на своїй сторінці в мережі у Facebook.

“Звернення білоруської влади до Росії з пропозицією створити спільні розвідувальні пункти на кордоні з Україною є ознакою надання Мінськом своєї території для здійснення подальшої російської агресії проти України”, – наголосила політик.

“Білорусь пропонує ФСБ Росії розмістити на своїй території російську розвідувальну техніку і російських військовослужбовців. Такі плани підтверджуються документами з грифом ДСК, що опубліковані сьогодні за підписом Анатолія Лаппи – головного білоруського прикордонника. Переконана, що пропозиція білоруської сторони свідчить про досягнення повного контролю Кремлем над силовими структурами Білорусі”, – вважає Ірина Фріз.

Народна депутатка зауважує, що політична криза в Білорусі після президентських виборів минулого року підвищила залежність режиму Лукашенка від Москви, через що Білорусь перетворюється на ворожу країну, що надає Росії власну територію для продовження агресії проти України.

“Ініціатива режиму Лукашенка щодо розміщення спільних з Москвою постів технічної розвідки на кордоні з Україною має зустріти жорстку реакцію України, включаючи приєднання до санкцій ЄС проти офіційних осіб та ключового бізнесу Республіки Білорусь в Україні з перспективою обмеження в’їзду деяких білоруських громадян в Україну, припинення авіасполучення та призупинення дипломатичних відносин”, – зазначила політик.

“Також переконана, що в рамках симетричної відповіді Україна має запропонувати нашим партнерам з країн НАТО, передусім Польщі та Литві розмістити аналогічні пункти технічного спостереження на кордоні з РБ”, – резюмувала народна депутатка.

Прямий канал

19-01-2021

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Що таке імідж і з чого він складається? Які шляхи його формування? Як правильно формувати позитивний імідж? На що і на кого орієнтуватися? Яких помилок слід уникати у формуванні та підтриманні свого політичного іміджу? Про зовнішність, репутацію та поведінку розповідають експерти у фільмі «Жінки в політиці. Імідж»
Жінки-народні депутатки
Суб’єкт висування - ПАРТІЯ «БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА», обрана в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика