Після вироку у справі Майдану, потерпілі можуть розраховувати на компенсації – Венедіктова

Після вироку у справі про розстріли на Майдані щодо експрезидента Віктора Януковича та його оточення, потерпілі можуть розраховувати на майнові компенсації, незважаючи на те, що фігуранти переховуються за кордоном. Про це під час брифінгу повідомила Генеральний прокурор Ірина Венедіктова.
 
"Ми говоримо про те, що ми даємо можливість потерпілим дочекатися захисту їхніх прав, у тому числі через майнові компенсації. І якщо будуть вироки судів щодо цих осіб, то буде дуже важливо, щоб українська держава встановила істину у цій справі, і з цією істиною піде у світ", - заявила Венедіктова.

17 листопада стало відомо, що досудове розслідування стосовно колишнього Президента України Віктора Януковича та 9 високопосадовців у справі про організацію 18-20 лютого 2014 року силової протидії учасникам Майдану у центрі Києва завершено.
 
Колишній президент Янукович — фігурант декількох справ. В одній з них вже є вирок: у справі про державну зраду — 13 років ув’язнення. Суд ухвалив визнати Януковича винуватим у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 111, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 КК України. Вирок оскаржили.

Також він фігурує у справі про узурпацію влади та у справі Межигір’я.

На початку листопада Януковичу повідомили про підозру, як очільнику організованої злочинної групи. Її учасники підозрюються у злочинах під час Революції Гідності.

УНН

18-11-2021

НАВЧИСЬ БУТИ ХОРОШОЮ ПОЛІТИКИНЕЮ

Школа ПУЛу жінок
заходь!
Відеоматеріали
Для тих, хто хоче бути професіоналом у політиці. Створено в рамках проекту "ПУЛ жінок".
Жінки-народні депутатки
Суб’єкт висування - політична партія Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», обрана в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.
Copyright www.womeninpolitics.org.ua. All rights reserved
Яндекс.Метрика